Krémeš

200 ⁰C
45 min
6
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

lavaš
1 liter mlieka
4 zlaté klasy
4 vajíčka
8 polievkových lyžíc cukru ( ja som použila 4 polievkové lyžice stévie)
250 g tvarohu
horká čokoláda
250 ml šľahačky na šľahanie
1 polievková lyžica vanilkového cukru

Postup:

Z plátov lavášu som vyrezala 2 rovnaké štvorce, ktoré som v rúre na 200 ⁰C piekla asi 2-3 minúty. ¾ mlieka dám ohriať, v zbytku vymiešam zlaté klasy, vaječné žĺtka vylejem do horúceho mlieka a uvarím hustý puding.  Z bielok a stévie vymiešam tuhý sneh, ktorý ešte s horúcim pudingom a 125 g tvarohu vymiešam na krém.  Takto pripravený krém nalejem na jeden pripravený plát lavášu. Druhý plát potriem rozpustenou čokoládou. Počas toho ako koláčik chladne, pripravím pribináčika a to tak, že zvyšný tvaroh, šľahačku a vanilkový cukor vymiešam na krém, ktorý pred podávaním navrstvím na nakrájaný krémeš, prikryjem druhým plátom  potretým čokoládou a podávam. Dobrú chuť. Recept pripravila Petronela Bolekova (nelkafood).

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.