Krémeš

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
45 min
Teplota:
200 ⁰C
Počet porcií:
6
Ingrediencie
  • ingrediencia
    lavaš
  • ingrediencia
    1 liter mlieka
  • ingrediencia
    4 zlaté klasy
  • ingrediencia
    4 vajíčka
  • ingrediencia
    8 polievkových lyžíc cukru ( ja som použila 4 polievkové lyžice stévie)
  • ingrediencia
    250 g tvarohu
  • ingrediencia
    horká čokoláda
  • ingrediencia
    250 ml šľahačky na šľahanie
  • ingrediencia
    1 polievková lyžica vanilkového cukru
Postup
  1. krok

    Z plátov lavášu som vyrezala 2 rovnaké štvorce, ktoré som v rúre na 200 ⁰C piekla asi 2-3 minúty. ¾ mlieka dám ohriať, v zbytku vymiešam zlaté klasy, vaječné žĺtka vylejem do horúceho mlieka a uvarím hustý puding.  Z bielok a stévie vymiešam tuhý sneh, ktorý ešte s horúcim pudingom a 125 g tvarohu vymiešam na krém.  Takto pripravený krém nalejem na jeden pripravený plát lavášu. Druhý plát potriem rozpustenou čokoládou. Počas toho ako koláčik chladne, pripravím pribináčika a to tak, že zvyšný tvaroh, šľahačku a vanilkový cukor vymiešam na krém, ktorý pred podávaním navrstvím na nakrájaný krémeš, prikryjem druhým plátom  potretým čokoládou a podávam.

    Dobrú chuť.

    Recept pripravila Petronela Bolekova (nelkafood).

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.