Krémeš

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
45 min
Teplota:
200 ⁰C
Počet porcií:
6
Ingrediencie
  • ingrediencia
    lavaš
  • ingrediencia
    1 liter mlieka
  • ingrediencia
    4 zlaté klasy
  • ingrediencia
    4 vajíčka
  • ingrediencia
    8 polievkových lyžíc cukru ( ja som použila 4 polievkové lyžice stévie)
  • ingrediencia
    250 g tvarohu
  • ingrediencia
    horká čokoláda
  • ingrediencia
    250 ml šľahačky na šľahanie
  • ingrediencia
    1 polievková lyžica vanilkového cukru
Postup
  1. krok

    Z plátov lavášu som vyrezala 2 rovnaké štvorce, ktoré som v rúre na 200 ⁰C piekla asi 2-3 minúty. ¾ mlieka dám ohriať, v zbytku vymiešam zlaté klasy, vaječné žĺtka vylejem do horúceho mlieka a uvarím hustý puding.  Z bielok a stévie vymiešam tuhý sneh, ktorý ešte s horúcim pudingom a 125 g tvarohu vymiešam na krém.  Takto pripravený krém nalejem na jeden pripravený plát lavášu. Druhý plát potriem rozpustenou čokoládou. Počas toho ako koláčik chladne, pripravím pribináčika a to tak, že zvyšný tvaroh, šľahačku a vanilkový cukor vymiešam na krém, ktorý pred podávaním navrstvím na nakrájaný krémeš, prikryjem druhým plátom  potretým čokoládou a podávam.

    Dobrú chuť.

    Recept pripravila Petronela Bolekova (nelkafood).

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.