- ingrediencialavaš
- ingrediencia1 liter mlieka
- ingrediencia4 zlaté klasy
- ingrediencia4 vajíčka
- ingrediencia8 polievkových lyžíc cukru ( ja som použila 4 polievkové lyžice stévie)
- ingrediencia250 g tvarohu
- ingredienciahorká čokoláda
- ingrediencia250 ml šľahačky na šľahanie
- ingrediencia1 polievková lyžica vanilkového cukru
- krok
Z plátov lavášu som vyrezala 2 rovnaké štvorce, ktoré som v rúre na 200 ⁰C piekla asi 2-3 minúty. ¾ mlieka dám ohriať, v zbytku vymiešam zlaté klasy, vaječné žĺtka vylejem do horúceho mlieka a uvarím hustý puding. Z bielok a stévie vymiešam tuhý sneh, ktorý ešte s horúcim pudingom a 125 g tvarohu vymiešam na krém. Takto pripravený krém nalejem na jeden pripravený plát lavášu. Druhý plát potriem rozpustenou čokoládou. Počas toho ako koláčik chladne, pripravím pribináčika a to tak, že zvyšný tvaroh, šľahačku a vanilkový cukor vymiešam na krém, ktorý pred podávaním navrstvím na nakrájaný krémeš, prikryjem druhým plátom potretým čokoládou a podávam.
Dobrú chuť.
Recept pripravila Petronela Bolekova (nelkafood).
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.