Jednoduchý jahodový koláč, hotový za 20 minút

Ak máte chuť na niečo sladké s jahodami, rýchle na prípravu a myslíte aj na kalórie tak tento jahodový koláč z lavaša je pre vás ako stvorený :).

Jedno popoludnie sme mali ten istý problém… chuť na sladké, čo s tým? Kedže bola sezóna na jahody, v chladničke grécky jogurt a lavaš, nápad bol na svete. S lavašom je pečenie úplne jednoduché a hlavne rýchle. Lavaš je už upečený takže finálne pečenie alebo úpravy trvajú krátko.

 

 

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
20 min
Teplota:
160°
Počet porcií:
8
Ingrediencie
  • ingrediencia
    špaldový alebo tradičný lavaš (2ks - 2 tretiny z jedného plátu)
  • ingrediencia
    grécky jogurt
  • ingrediencia
    jahody
  • ingrediencia
    mäta (na ozdobenie)
  • ingrediencia
    med
  • ingrediencia
    cukor na posypanie (nemusí byť), môžete pou
Postup
  1. krok

    Roh lavaša rolujeme zatočením až kým neukončíme celý kruh. Použitim špáratiek si prichytíme začiatok a koniec lavaša a tak isto ho špáratkami spevníme aj po bokoch.

  2. krok

    Grécky jogurt vymiešame s medom podľa chuti.

  3. krok

    Zrolované okraje a aj stred natrieme s jogurtom a dáme zapiecť na 10 – 12 min na 160° (okraje do chrumkava, odsledujte si to aby sa veľmi nepripálili).

  4. krok

    Keď je upečený, nechajte ho vychladnúť, potryte zvyšným jogurtom, pridajte nakrájané jahody.

lavas-klasy

Tip

Na spodok koláča skúste pridať ešte jednu vrstvu lavaša – koláčik tak bude pevnejší.
Jednotlivé vrstvy môžete spojiť napríklad medom, ktorý ste použili aj na osladenie jogurtu.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.