Jednoduchý jahodový koláč, hotový za 20 minút

Ak máte chuť na niečo sladké s jahodami, rýchle na prípravu a myslíte aj na kalórie tak tento jahodový koláč z lavaša je pre vás ako stvorený :).

Jedno popoludnie sme mali ten istý problém… chuť na sladké, čo s tým? Kedže bola sezóna na jahody, v chladničke grécky jogurt a lavaš, nápad bol na svete. S lavašom je pečenie úplne jednoduché a hlavne rýchle. Lavaš je už upečený takže finálne pečenie alebo úpravy trvajú krátko.

 

 

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
20 min
Teplota:
160°
Počet porcií:
8
Ingrediencie
  • ingrediencia
    špaldový alebo tradičný lavaš (2ks - 2 tretiny z jedného plátu)
  • ingrediencia
    grécky jogurt
  • ingrediencia
    jahody
  • ingrediencia
    mäta (na ozdobenie)
  • ingrediencia
    med
  • ingrediencia
    cukor na posypanie (nemusí byť), môžete pou
Postup
  1. krok

    Roh lavaša rolujeme zatočením až kým neukončíme celý kruh. Použitim špáratiek si prichytíme začiatok a koniec lavaša a tak isto ho špáratkami spevníme aj po bokoch.

  2. krok

    Grécky jogurt vymiešame s medom podľa chuti.

  3. krok

    Zrolované okraje a aj stred natrieme s jogurtom a dáme zapiecť na 10 – 12 min na 160° (okraje do chrumkava, odsledujte si to aby sa veľmi nepripálili).

  4. krok

    Keď je upečený, nechajte ho vychladnúť, potryte zvyšným jogurtom, pridajte nakrájané jahody.

lavas-klasy

Tip

Na spodok koláča skúste pridať ešte jednu vrstvu lavaša – koláčik tak bude pevnejší.
Jednotlivé vrstvy môžete spojiť napríklad medom, ktorý ste použili aj na osladenie jogurtu.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.