Jednoduchý jahodový koláč, hotový za 20 minút
Ak máte chuť na niečo sladké s jahodami, rýchle na prípravu a myslíte aj na kalórie tak tento jahodový koláč z lavaša je pre vás ako stvorený :).
Jedno popoludnie sme mali ten istý problém… chuť na sladké, čo s tým? Kedže bola sezóna na jahody, v chladničke grécky jogurt a lavaš, nápad bol na svete. S lavašom je pečenie úplne jednoduché a hlavne rýchle. Lavaš je už upečený takže finálne pečenie alebo úpravy trvajú krátko.
- ingredienciašpaldový alebo tradičný lavaš (2ks - 2 tretiny z jedného plátu)
- ingredienciagrécky jogurt
- ingredienciajahody
- ingredienciamäta (na ozdobenie)
- ingredienciamed
- ingredienciacukor na posypanie (nemusí byť), môžete pou
- krok
Roh lavaša rolujeme zatočením až kým neukončíme celý kruh. Použitim špáratiek si prichytíme začiatok a koniec lavaša a tak isto ho špáratkami spevníme aj po bokoch.
- krok
Grécky jogurt vymiešame s medom podľa chuti.
- krok
Zrolované okraje a aj stred natrieme s jogurtom a dáme zapiecť na 10 – 12 min na 160° (okraje do chrumkava, odsledujte si to aby sa veľmi nepripálili).
- krok
Keď je upečený, nechajte ho vychladnúť, potryte zvyšným jogurtom, pridajte nakrájané jahody.
Tip
Na spodok koláča skúste pridať ešte jednu vrstvu lavaša – koláčik tak bude pevnejší.
Jednotlivé vrstvy môžete spojiť napríklad medom, ktorý ste použili aj na osladenie jogurtu.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.