Jednoduchý čokoládový koláč bez pečenia

Jednoduchý čokoládový koláč bez pečenia zo špaldového škoricového lavaša pre vás pripravila Lucia (Insta luckaa_luci). Tento lavaš je sladený 100% bio datľovou pastou 🙂 takže chutí skvele aj sám o sebe.
Tento recept som videla u Romany (Insta rommiemax) a hneď som ho musela vyskúšať  a dopadol úžasne! Včera večer pripravený , dnes večer ostal už len malinký kúsok. U Romi sa vždy môžem spoľahnúť na kvalitu  S menšími úpravami vyzerá recept takto:
Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
45
Počet porcií:
6
Ingrediencie
  • ingrediencia
    1 plát lavaša (použila som škoricový)
  • ingrediencia
    3 banány
  • ingrediencia
    ​250g jemného odtučneného tvarohu
  • ingrediencia
    ​2​​50g ricotty/ alebo hrudkového tvarohu
  • ingrediencia
    ​1 balenie čokoládový puding
  • ingrediencia
    ​400ml (ovsené) mlieko
  • ingrediencia
    ​25g čokoládový proteín (voliteľné)
  • ingrediencia
    sladidlo podľa chuti (erythrit + flavdrops)
  • sekcia
    Posýpanie
  • ingrediencia
    kakao / škorica
Postup
  1. krok

    Puding s proteínom zmiešame s trochou mlieka a uvaríme klasicky podľa návodu.

  2. krok

    Ricottu a tvaroh zmiešame a osladíme.

  3. krok

    Lavaš nastriháme po záhyboch na 6 častí, prvé dve uložíme na dno vystlanej štvorcovej formy (23​ ​x​ ​23cm) a nakrájame naň 1 a pol banánu.

  4. krok

    Striedavo vedľa seba ukladáme puding a tvaroh, prikryjeme ďalšími dvoma plátkami lavašu a zopakujeme s banánom, tvarohom a pudingom to isté.

  5. krok

    Opäť preložíme 2 plátkami lavašu, potrieme malým zostatkom pudingu a posypeme kakaom.

  6. krok

    Dáme vychladnúť a stuhnúť do chladničky.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.