Jednoduchá makovo jablková štrúdľa, chutí ako pravá ťahaná | Lavas.sk

Jednoduchá makovo jablková štrúdľa z kuchyne mystoryofcooking, ktorá chutí ako pravá ťahaná štrúdľa :).

Štrúdle sú veľmi obľúbené ale pre väčšinu z nás asi aj veľmi komlikované na prípravu. Práve pre vás máme skvelú alternatívu v podobe lavaša, ktorú si môžu vychutnať úplne všetci. Aj histaminici, aj bezlepkáči.

Lavaš je skvelá náhrada za lístkové, štrúdľové cesto, ktoré už dostať bežne dostať ako polotovar alebo aj za doma pripravené ťahané cesto. Lavašovú štrúdľu si viete pripraviť jednoducho bez hnetenia, kysnutia, vaľkania, droždia a mlieka.

Ak milujete chuť škorice odporúčame vám naše 2 verzie lavaša, špaldový škoricový sladený iba datľovou pastou a jeho bezlepkovú variantu bez pšeničného škrobu, mlieka a vajec, GMO či konzervačných látok.

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
10 min. (čas pečenia 5-8 min.)
Teplota:
180°C
Počet porcií:
2-3
Ingrediencie
  • ingrediencia
    Lavaš
  • ingrediencia
    2 stredne veľké nastrúhané jablká
  • ingrediencia
    100g mletého maku
  • ingrediencia
    30g trstinového cukru rozomletého na práškový
  • ingrediencia
    vajce na potretie
Postup
  1. krok

    1 plát lavaša si preložíme na polovicu a do stredu nanesieme makovo-jablkovú plnku.

  2. krok

    Rozotrieme ju takmer po celom pláte až na boky.

  3. krok

    Skrútime, položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a pečieme 5-8 minút.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.