Izraelská shakshuka s Lavašom
Shakshuka je fantastické raňajkové jedlo pochádzajúce z krajín blízkeho východu. Je tak trochu ako naše lečo, ale v netradičnom prevedení. Obyčajne sa k shakshuke jedáva pita chlieb, my sme ho v tomto recepte vymenili za lavaš a kombinácia to bolo výborná. Ak do Vášho jedálnička nepatrí lepok, siahnite po chutnom bezlepkovom lavaši.
Hoci je shakshuka najmä obľúbenými raňajkami, je to výdatné jedlo, ktoré zasýti aj na obed alebo večeru ( má nízku kalorickú hodnotu, takže smelo do toho). Existuje niekoľko variantov tohoto chutného jedla, líšia sa najmä použitými koreninami – v tomto recepte je tou koreninou rímska rasca, ale skúsiť môžete napríklad aj škoricu.
- ingredienciaLavaš
- ingredienciacibuľa
- ingredienciacesnak
- ingredienciacumin (drvený)
- ingredienciakoriander (drvený)
- ingredienciačerstvá paprika (červená a žltá)
- ingredienciaparadajky nakrájané (v konzerve)
- ingredienciavajíčka (4ks)
- krok
Na olivovom oleji si orestujeme cibuľu s cesnakom a rascou “cumin”.
- krok
Pridáme nadrobno nakrájané papriky a niekoľko minút ich necháme orestovať.
- krok
Pridáme paradajky, podľa chuti soľ a korenie, orestujeme a podlejeme trochou vody.
- krok
Varíme približne 20 – 30 minút a následne do omáčky urobíme jamky, do ktorých vyklepneme vajíčka.
- krok
Varíme, kým sa nám vajíčka neuvaria – približne 6 až 10 minút. ( alebo môžeme dať aj zapiecť do predhriatej rúry na 180 °C, približne 5-7 minút). Na záver posypeme koriandrom.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.