Fit pizza slimáky, jednoduché a lepšie ako z lístkového cesta
Fit pizza slimáky lepšie ako z lístkového cesta, ktoré vyčaruješ raz dva. Tejto nízkokalorickej verzii z lavaša neodoláš a určite s nimi očaríš návštevu alebo zahviezdiš na rodinnej oslave. Veľké plus je, že ich zbožnujú aj deti :).
Tento skvelý recept pre Vás pripravila mystoryofcooking.
Na prípravu pizza slimákov vám určite odporúčame aj našu novinku špaldový paradajkový lavaš s bazalkou a oreganom. Nemôžete lepok? Máme pre vás skvelú správu, pripraviť si ich viete aj z bezlepkovej verzie. Plánujeme tak isto aj ďalšie ochutené verzie takže sa máte na čo tešiť.
- ingredienciaLavaš špaldový (2 pláty)
- ingredienciakukurica
- ingredienciašunka
- ingredienciamozzarella
- ingredienciavajce na potretie
- ingredienciaparadajkový základ:
- ingredienciastrúčik nastrúhaného cesnaku
- ingrediencia2 PL olivový olej
- ingredienciaoregano
- ingrediencia4 PL paradajkový pretlak/kečup
- krok
Lavaš si rozložíme, potrieme rajčinovým základom, naukladáme vybrané ingrediencie, osolíme, zrolujeme do tesnej rolky.
- krok
Krájame cca 1 cm široké slimáky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- krok
Potrieme vyšľahaným vajíčkom. Na vrch môžeme ešte dostrúhať syr.
- krok
Pečieme na 180°C asi 5-8 minút. Kontrolujeme!
Tip
Ak máte radšej hrubšie a väčšie kúsky tak si plát lavaša rozdelte na 2 polovice. Natriete a naplníte prvú vrstvu, preložíte ju lavašom a zopakujete postup.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.