Falafel v Lavaši s výbornou tzatziki omáčkou

Skvelý recept s lavašom z kuchyne Kamnajedlo.eu. Príprava vôbec nie je zložitá, vyžiada si len trochu viac času. Najdôležitejšie si je deň vopred namočiť cícer, aby pekne napučal.

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
40
Počet porcií:
1
Ingrediencie
  • ingrediencia
    Lavaš
  • ingrediencia
    Cícer
  • ingrediencia
    Menšiu cuketu
  • ingrediencia
    Menšiu mrkvu
  • ingrediencia
    Čerstvý koriander
  • ingrediencia
    Indické kari
  • ingrediencia
    Garam masála korenie
  • ingrediencia
    Pár strúčikov cesnaku
  • ingrediencia
    Paradajky
  • ingrediencia
    Ľadový šalát
  • ingrediencia
    Olej
  • ingrediencia
    Misku gréckeho jogurtu
  • ingrediencia
    Strúčik cesnaku
  • ingrediencia
    Šalátovú uhorku
  • ingrediencia
    Kvapku balzamikového octu
  • ingrediencia
    Soľ
  • ingrediencia
    Korenie
  • ingrediencia
    Čerstvý kôpor
Postup
  1. krok

    Cícer si deň vopred namočíme, aby pekne napučal.

  2. krok

    Takto pripravený ho scedíme a hodíme do väčšej misky.

  3. krok

    Pridáme nastrúhanú cuketu (ošúpanú), mrkvu a 2 pretlačené strúčiky cesnaku. Jemne lyžicou premiešame, pridáme hrsť čerstvého koriandru a dochutíme koreninami podľa chuti (indické kari, garam masala, soľ a čierne korenie).

  4. krok

    Všetko spolu poriadne vymixujeme a rukami vypracujeme malé “fašírky”.

     

  5. krok

    Fašírky opečieme do zlatista na rozpálenom oleji, ale pozor, veľmi rýchlo ich vieme spáliť – musíme opatrne.

  6. sekcia

    tzaziki

  7. krok

    V miske si zmiešame grécky jogurt s nastrúhanou uhorkou, čerstvým kôprom, strúčikom cesnaku a kvapkou balzamikového octu.

     

  8. krok

    Rozprestrieme si lavaš, poriadne ho potrieme tzatziki omáčkou a poukladáme naň falafel.

  9. krok

    Pridáme čerstvo nakrájaný ľadový šalát, paradajku a jalapeño a všetko spolu zrolujeme.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.