Falafel v Lavaši s výbornou tzatziki omáčkou

40
1
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

Lavaš
Cícer
Menšiu cuketu
Menšiu mrkvu
Čerstvý koriander
Indické kari
Garam masála korenie
Pár strúčikov cesnaku
Paradajky
Ľadový šalát
Olej
Misku gréckeho jogurtu
Strúčik cesnaku
Šalátovú uhorku
Kvapku balzamikového octu
Soľ
Korenie
Čerstvý kôpor

Postup:

Skvelý recept s lavašom z kuchyne Kamnajedlo.eu. Príprava vôbec nie je zložitá, vyžiada si len trochu viac času. Najdôležitejšie si je deň vopred namočiť cícer, aby pekne napučal. Takto pripravený ho sceď a hoď do väčšej misky. Pridaj nastrúhanú cuketu (ošúpanú), mrkvu a 2 pretlačené strúčiky cesnaku. Jemne lyžicou premiešaj, prihoď hrsť čerstvého korianderu a dochuť koreninami presne podľa chuti. Nezabudni použiť indické kari, garam masálu, soľ a čierne korenie. Teraz spolu všetko spolu poriadne vymixuj a rukami vypracuj malé "fašírky". Tie opeč do zlatista na rozpálenom oleji, ale pozor, veľmi rýchlo ich vieš spáliť, tak buď opatrný. Ak už máš falafel pripravený, pusti sa do tzatziki. Jednoducho zmiešaj grécky jogurt s nastrúhanou uhorkou, čerstvým kôprom, strúčikom cesnaku a kvapkou balzamikového octu. Už sa pomaly blížiš do finále. Rozprestri si lavaš, poriadne ho potri omáčkou a pridaj pripravený falafel. Množstvo nechám na teba. Ešte dohoď čerstvo nakrájaný ľadový šalát, paradajku a jalapeño. Stačí ti ho už iba zrolovať a môžeš sa do neho schuti pustiť. Webstránka Kamnajedlo

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.