Skvelý recept s lavašom z kuchyne
Kamnajedlo.eu. Príprava vôbec nie je zložitá, vyžiada si len trochu viac času. Najdôležitejšie si je deň vopred namočiť cícer, aby pekne napučal. Takto pripravený ho sceď a hoď do väčšej misky. Pridaj nastrúhanú cuketu (ošúpanú), mrkvu a 2 pretlačené strúčiky cesnaku. Jemne lyžicou premiešaj, prihoď hrsť čerstvého korianderu a dochuť koreninami presne podľa chuti. Nezabudni použiť
indické kari,
garam masálu, soľ a čierne korenie. Teraz spolu všetko spolu poriadne vymixuj a rukami vypracuj malé "fašírky". Tie opeč do zlatista na rozpálenom oleji, ale pozor, veľmi rýchlo ich vieš spáliť, tak buď opatrný. Ak už máš falafel pripravený, pusti sa do tzatziki. Jednoducho zmiešaj grécky jogurt s nastrúhanou uhorkou, čerstvým kôprom, strúčikom cesnaku a kvapkou balzamikového octu. Už sa pomaly blížiš do finále. Rozprestri si l
avaš, poriadne ho potri omáčkou a pridaj pripravený falafel. Množstvo nechám na teba. Ešte dohoď čerstvo nakrájaný ľadový šalát, paradajku a jalapeño. Stačí ti ho už iba zrolovať a môžeš sa do neho schuti pustiť. Webstránka
Kamnajedlo