Domáce CINI MINIS. Recepty pre deti

Domáce CINI MINIS. Úžasné, nadupané, chrumkavé, škoricové štvorčeky à la 𝓒𝓲𝓷𝓲 𝓜𝓲𝓷𝓲𝓼 z kuchyne Gromovci v kuchyni. Nezabudnite ich sledovať aj na instagrame kde nájdete aj ďalšie super recepty pre deti.
Tieto boli pripravené zo špaldového škoricového lavaša. Výborné len tak na chrumkanie, alebo do jogurtu či zaliať mliekom. Veľké plus je, že si ich viete pripraviť rýchlo, doma a hlavne viete, že neobsahujú žiadne konzervanty, éčka. Stačí si pozrieť zloženie tých pravých, je to dosť dlhé čítanie :). Bezlepková verzia? Žiadny problém, myslíme aj na vás. Vyskúšajte bezlepkovú verziu tohto voňavého škoricového lavaša, ktorý je osladený 100% bio datľovou pastou.
A čo vám k tomu stačí? Iba týchto pár ingrediencií:
Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
20 minút
Čas pečenia:
5-10 minút
Teplota:
160°C
Ingrediencie
  • ingrediencia
    1 balenie špaldový škoricový lavaš
  • ingrediencia
    1 vajce
  • ingrediencia
    100 ml mlieka
  • ingrediencia
    mletá škorica
  • ingrediencia
    trstinový, kokosový alebo klasický biely cukor (to už je na vás ).
Postup
  1. krok

    Plát lavašu rozprestrieme najlepšie na papier na pečenie, aby sme nemuseli po jednom prenášať na plech (podľa veľkosti plechu budete zrejme musieť plát rozrezať napoly).

  2. krok

    V hrnčeku si rozmiešame vajíčko s mliekom. Touto zmesou poriadne natrieme povrch lavaša a posypeme hojne škoricovo-cukrovou zmesou..

    Cukrovú zmes: cca 3 pl cukru +1pl škorice na jeden plát (zmiešať v miske) alebo skrátka použite miesto škorice a cukru škoricový cukor.

  3. krok

    Radielkom narežeme na štvorčeky cca 1×1 cm. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 160°C a pečieme cca 5-10 minút.

  4. krok

    Radšej častejšie pozeráme, aby nám nezhoreli, pretože sú tenučké a sú naozaj rýchlo urobené. Hneď ako chytia peknú zlatistú farbu, tak vytiahneme.

  5. sekcia

    Druhá verzia

  6. krok

    Ja som robila dve varianty, aj hrubšie. Tam som natrela celý plát vajíčkovo-mliekovou zmesou, posypala škoricou s cukrom a potom preložila napoly natretou stranou k sebe, aby sa zlepil. Potom som ešte povrch potrela a posypala.

  7. krok

    Následne radielkom narezala na štvorčeky a rovnako upiekla. Tieto sa samozrejme piekli o čosi dlhšie, ale iba pár minút.

  8. krok

    Po upečení som nechala poriadne vychladnúť a uskladnila do skleneného pohára s tesnením, aby štvorčeky vydržali a nenavlhli.

  9. krok
    Takto môžte skladovať určite aj mesiac, len u nás vydržia maximálne pár dní.  Dobrú chuť!
Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.