Domáca tuniaková pizza s balkánskym syrom

Domáca tuniaková pizza s balkánskym syrom je úžasnou kombináciou syra, tuniaka, cibuľky a vlašských orechov.

Nezdržujte sa prípravou cesta ale použite Lavaš, ktorý je chutný, zdravší a má krásne chrumkavé okraje.

 

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
20 min (10 - 12 min doba pečenia)
Teplota:
160°C
Počet porcií:
2
Ingrediencie
  • ingrediencia
    špaldový alebo tradičný lavaš (1ks - 2/3 z plátu)
  • ingrediencia
    červené pesto
  • ingrediencia
    tuniak
  • ingrediencia
    jarná cibuľa
  • ingrediencia
    balkánsky syr
  • ingrediencia
    vlašské orechy
  • ingrediencia
    nakoniec čerstvý špenát
Postup
  1. krok

    Ako základ použijeme červené pesto, ktorým potrieme plát lavaša.

  2. krok

    Na natretý lavaš poukladáme kúsky tuniaka, na plátky nakrájanú jarnú cibuľu, plátky balkánskeho syra a vlašské orechy.

    Mali sme aj domáce čatní, pridali sme aj to 🙂

     

     

  3. krok

    Pečieme pri 160°C približne 10 až 12 minút.

  4. krok

    Hotovú pizzu posypeme čerstvým špenátom.

lavas-klasy

Tip

Rohy lavaša potrieme troškou vody a olivovým olejom aby sa nespálili a upiekli do chrumkava.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.