Domáca makovokokosová štrúdľa s višňami

160°C
30 min (10 – 15 min doba pečenia)
4
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

Lavaš (1 plát)
200g mletý mak
250 ml mlieko nízkotučné
50 g strúhaný kokos
20 odkôstkovaných višní
2 lyžice domáceho džemu (použili sme z čiernej bazy s minimálnym pridaným cukrom)
1 vajíčko
1 bal anízové hviezdičky

Postup:

Skvelý recept s lavašom z kuchyne Recepty Zdravo a Fit & Zdravo a Fit  Ešte nikdy sme nemali väčšiu chuť na makovú štrúdľu ako dnes a kombinácia s kokosom znie priam užasne!????žiadne kysnuté cesto ani pridaný cukor. Lavaš chlebík rozložte na veľkú dosku. Mlieko dajte do hrnca a zohrejte ho na miernom ohni, pridajte mak a poriadne premiešajte. Odstavte zo sporáku, pridajte kokos, domáci džem a višne. Konzistenciu plnky si pripravte trošku hustejšiu. Na placku naneste plnku a poriadne zatočte. Štrúdľu potrite rozšlahaným vajíčkom a pečte cca 10-15 min. Ozdobte višňami a anízovými hviezdičkami. Dobrú chuť!  

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.