Chutný vegánsky wrap
Wrap je vždy skvelá voľba či už ako rýchly obed alebo večera, ale aj ako jedlo, ktoré si môžeme zbaliť na cesty. Tento pripravila hitjezdravozit, na ktorej instagrame nájdete kopec výborných receptov a tipov pre ľudí s histamínovou intoleranciou. Miesto tortilly použila zdravší špaldový lavaš, ktorý naplnila farrom – obilninou obľúbenou v talianskej kuchyni, čerstvou zeleninkou a syrom.
- ingredienciašpaldový lavaš
- ingredienciafarro
- ingredienciavegan syr
- ingredienciaľadový šalát
- ingredienciarukola
- ingredienciareďkovky
- ingredienciasumak
- ingredienciasoľ
- krok
Farro prepláchneme a dáme variť do osolenej vody. Varíme do zmäknutia, cca 40 min. Necháme ho vychladnúť.
- krok
Pripravíme si špaldový lavaš. Poukladáme naň šalátový list, rukolu, na tenké prúžky nakrájanú reďkovku (mimo sezóny môže byť mrkva), farro a na vrch nastrúhame syr.
- krok
Posypeme sumak korením, prípadne trošku dosolíme a zrolujeme do wrapu.
Tip
Farro môžete zameniť za akúkoľvek obilninu – bulgur, kamut, quinou …
Histaminici, ktorí tolerujú mliečne produkty pokojne môžu nahradiť vegánsky syr za nezrejúci kravský, ovčí alebo kozí.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.