Avokádová nátierka s chrumkavým Lavašom

Avokádová nátierka s chrumkavým lavašom. Jednoduchý, zdravý recept. U nás tak isto letia aj batátové hranolky, zapečené v rúre len tak s olivovým olejom a soľou. Deti sa tejto nátierky nevedia dojesť :).

Recept pripravila Ela Krídlová z blogu Zo srdca do hrnca www.zosrdcadohrnca.sk

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
15 min
Počet porcií:
2
Ingrediencie
  • ingrediencia
    lavaš
  • ingrediencia
    1 zrelé avokádo
  • ingrediencia
    2 PL lučiny
  • ingrediencia
    1 PL kyslej smotany alebo jogurtu
  • ingrediencia
    šťava z limetky alebo citróna
  • ingrediencia
    cesnak (nemusí byť)
  • ingrediencia
    olivový olej
  • ingrediencia
    soľ
Postup
  1. krok

    Avokádo nakrájame a vymixujeme dohladka s ostatnými ingredienciami.

  2. krok

    Lavaš nakrájame na trojuholníky a necháme v rúre zapiecť 2-3 minúty.

  3. krok

    Nátierku prelejeme trochou olivového oleja a podávame s chrumkavými chipsami z lavaša.

lavas-klasy

Tip

Avokádovú nátierku môžete aj natrieť na čerstvý lavaš, zrolovať a nakrájať. Vzniknú tak malé jednohubky, ktoré stačí spojiť špáradlom a máme ďalšie skvelé party jedlo :-).

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.