Avokádová nátierka s chrumkavým Lavašom
15 min
2
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print
Suroviny:
lavaš
1 zrelé avokádo
2 PL lučiny
1 PL kyslej smotany alebo jogurtu
šťava z limetky alebo citróna
cesnak (nemusí byť)
olivový olej
soľ
Postup:
Avokádo nakrájame a vymixujeme dohladka s ostatnými ingredienciami. Lavaš nakrájame na trojuholníky a necháme v rúre zapiecť 2-3 minúty. Nátierku prelejeme trochou olivového oleja a podávame s chrumkavými chipsami z lavaša.
TIP: Avokádovú nátierku môžete aj natrieť na čerstvý lavaš, zrolovať a nakrájať. Vzniknú tak malé jednohubky, ktoré stačí spojiť špáradlom a máme ďalšie skvelé party jedlo :-)
Recept pripravila Ela Krídlová z blogu Zo srdca do hrnca www.zosrdcadohrnca.sk