
Doručovanie do ČR aktivované. Doprava zadarmo SR pri nákupe nad 40 EUR. ČR pri nákupe nad 50 EUR.
Avokádo nakrájame a vymixujeme dohladka s ostatnými ingredienciami. Lavaš nakrájame na trojuholníky a necháme v rúre zapiecť 2-3 minúty. Nátierku prelejeme trochou olivového oleja a podávame s chrumkavými chipsami z lavaša.
TIP: Avokádovú nátierku môžete aj natrieť na čerstvý lavaš, zrolovať a nakrájať. Vzniknú tak malé jednohubky, ktoré stačí spojiť špáradlom a máme ďalšie skvelé party jedlo :-)
Recept pripravila Ela Krídlová z blogu Zo srdca do hrnca www.zosrdcadohrnca.sk
Lavaš (arménsky լավաշ) je chutný chlieb pripravený z nekysnutého cesta. Je základným pokrmom arménskej kuchyne. Obľubu si získal na Kaukaze, v Stredomorí, Európe či USA. V Arménsku sa tento chlieb už po stáročia pečie vždy na jeseň v rozpálených hlinených peciach. Velké množstvo chleba sa potom uchováva v suchom a chladnom prostredí. Pred konzumáciou sa chlieb pokropí vodou.