- ingredienciaLavaš - 6 nastrihaných koliesok
- ingrediencia2PL olivového oleja
- ingrediencia1 šalotka / malá cibuľka
- ingrediencia1 hrnček šampiňónov nakrájaných na kocky
- ingrediencia2 hrnčeky cukety nakrájanj na kocky
- ingrediencia1 balenia bazalkové tofu od Lunter
- ingredienciaporiadna hrsť špenátových listov
- ingrediencia1/2 ČL kurkumy
- ingredienciasoľ a korenie podľa vlastnej chuti
- krok
Zdravý a chutný recept z dielne Zdravie na tanieri .
Lavaš si nastriháme na kolieska. Rúru si predhrejeme na 160st. Do formy na mafiny vložíme každé koliesko a pustíme sa do prípravy náplne. Na olivovom oleji speníme šalotku/cibuľku. Pridáme nakrájanú cuketu, po 2 minútach nakrájané šampiňóny, osolíme okoreníme a restujeme asi 2 minúty. Odstavíme. Pridáme opláchnuté špenátové listy a zamiešame tak, aby listy trošku zvädli. Tofu si rozpučíme vidličkou na praženicovú konzistenciu a primiešame ku cukete a šampiňónom. Pridáme kurkumu a podľa potreby ešte dochutíme soľou a korením.
Zmesou naplníme mafinkové lavašky a vložíme do rúry na 15 minút. Po upečení lavašky krásne schrumkavejú a chuľou pripomínajú chipsy.
Dobrú chuť.
Recept pripravila Natalia Spišiakova z www.zdravienatanieri.sk.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!
Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.