Lavaš PIZZA 🍕
MILUJEM ❤ Tenké, chrumkavé a navyše zdravé cesto zo špaldového @lavas_zdravychlieb obložené #zipsersunka od @tauris.sk
Recept:
Najviac sa mi osvedčilo rozprestrieť celý plát lavaša, potrieť rozšľahaným vajíčkom, posypať strúhaným syrom a naspäť zložiť tak, ako bol na tretiny. Takto pripravený základ z lavaša potom potrieť kvalitným olivovým olejom @mia_italia_it zmiešaným s roztlačeným cesnakom. Potom už len klasika, ako robíte pizzu.
Čiže rajčinový základ (alebo na bielu pizzu, smotanový základ). Ten najradšej robím z opraženej cibuľky + cesnak nadrobno na olivovom oleji. Potom pridať buď čerstvé, alebo konzervované rajčiny (lúpané, krájané). Podusiť domäkka, pridať bylinky (oregano, bazalka), soľ, korenie. Môžme aj rozmixovať ponorným mixérom.
Rozotrieť na pizzu. Obložiť podľa chuti, salámou, šunkou, kukuricou, plátkami rajčín, šampiňónmi, rôznymi druhmi syra, červenou cibuľkou atď. Potom už len zprudka upiecť v rúre (ja dávam na 230°C na cca 10-12 minút).
Potom ešte zopár čerstvých lístkov bazalky a môžme jesť.
Dobrú chuť!
📷 a recept repost od @gromovci_v_kuchyni
Aj tento recept si možete pripraviť bez lepku z bezlepkového lavaša z našej ponuky.