Zapekaný plnený Lavaš na arménsky tradičný spôsob

Zapekaný plnený Lavaš. Pri tomto recepte sme sa inšpirovali arménskym veľkonočným jedlom 🙂

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
35 min (10 - 12 min doba pečenia)
Teplota:
160°C
Počet porcií:
4
Ingrediencie
  • ingrediencia
    Lavaš
  • ingrediencia
    špenát
  • ingrediencia
    cesnak
  • ingrediencia
    grécky jogurt
  • ingrediencia
    čili
  • ingrediencia
    soľ
  • ingrediencia
    čierne korenie
  • ingrediencia
    maslo
Postup
  1. krok

    Lavaš si nastriháme na tenké pásy.

  2. krok

    Na okraj lavaša dáme 1PL plnky – orestovaným špenátom s cesnakom a korením a začneme ho prekladať tak aby vznikol uzavretý trojuholník.

  3. krok

    Trojuholníky alebo šatôčky potrieme s roztopeným maslom a dáme zapiecť na 10 – 12 min (160 – 180°C).

  4. krok

    Ako omáčku sme si pripravili grécky jogurt a drvené čili.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.