Pizza slimáky z Lavaša

200°
15 min
12 slimáčikov
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

1/2 jedného plátu špaldového Lavašu
3 plátky kvalitnej morčacej šunky
3 pláty syru Gouda
hrsť rukoly
3PL pasírovaných paradajok
1ČL sušeného oregána
štipka soli
1/2ČL medu

Postup:

Zdravý a chutný recept z dielne Zdravie na tanieri. Tieto pizza slimáky sú hotové za 15 minút, a to z jednoduchého dôvodu. Nemusíte sa patlať s lístkovým cestom, stačí odstrihnúť kúsok Lavašu, naplniť ho, zrolovať a krátko upiecť. Takéto slimáky sú neporovnateľne zdravšie, nakoľko Lavaš obsahuje len múku, žiaden tuk, cukor, vajcia, prímesy ... Rúru si predhrejeme na 200st. Odstrihneme si polovicu plátu Lavašu. Na Lavaš uložíme najprv syr, potom šunku, tú potrieme 1PL paradajkovej marinády a nakoniec uložíme rukolu. Lavaš zrolujeme. Pripravíme si plech na pečenie, ideálne je na plech uložiť silikónovú podložku, ak nemáte, potrite plech tukom - maslom Ghee, alebo vhodným olivovým olejom (ja som piekla na papieri na pečenie a dosť sa mi to prilepilo, preto neodporúčam piecť takto). Lavaš nakrájame na kolieska a tie uložíme na plech. Pred pečením slimáčiky potrieme zvyšnou paradajkovou marinádou a dáme zapiecť na 7 minút. Tak, aby boli chrumkavé. A už len mlsáme. Mňaaaam! Recept pripravila Natalia Spišiakova z www.zdravienatanieri.sk.

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.