Zdravý a chutný
recept z dielne
Zdravie na tanieri. Tieto pizza slimáky sú hotové za 15 minút, a to z jednoduchého dôvodu. Nemusíte sa patlať s lístkovým cestom, stačí odstrihnúť kúsok Lavašu, naplniť ho, zrolovať a krátko upiecť. Takéto slimáky sú neporovnateľne zdravšie, nakoľko Lavaš obsahuje len múku, žiaden tuk, cukor, vajcia, prímesy ... Rúru si predhrejeme na 200st. Odstrihneme si polovicu plátu Lavašu. Na Lavaš uložíme najprv syr, potom šunku, tú potrieme 1PL paradajkovej marinády a nakoniec uložíme rukolu. Lavaš zrolujeme. Pripravíme si plech na pečenie, ideálne je na plech uložiť silikónovú podložku, ak nemáte, potrite plech tukom - maslom Ghee, alebo vhodným olivovým olejom (ja som piekla na papieri na pečenie a dosť sa mi to prilepilo, preto neodporúčam piecť takto). Lavaš nakrájame na kolieska a tie uložíme na plech. Pred pečením slimáčiky potrieme zvyšnou paradajkovou marinádou a dáme zapiecť na 7 minút. Tak, aby boli chrumkavé. A už len mlsáme. Mňaaaam! Recept pripravila Natalia Spišiakova z
www.zdravienatanieri.sk.