
Pistáciovo vanilková vegan zmrzlina v bezlepkovom kornútku
Pistáciovo – vanilková vegan zmrzlina v bezlepkovom kornútku. Kornútky je veľmi jednoduché kúpiť v obchode, avšak tie z lavaša sú omnoho chrumkavejšie a zdravšie než tie, ktoré sú bežne dostať. Ako bonus tieto voňajú po škorici a sú osladené 100% bio datľovou pastou
Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Tento skvelý nápad a recept je z kuchyne Majky, ktorá si veľmi obľúbila všetky verzie lavaša 🙂 čo nás veľmi teší. Na instagrame ju nájdete pod týmto profilom – bakingmoment_withkids. Ak sa chcete inšpirovať či naladiť k pečeniu tak vám odporúčame navštívíť jej profil.
- ingrediencia1 plát bezlepkového škoricového lavaša
- ingrediencia100ml vegánskej smotany
- ingrediencia200ml kokosového mlieka v plechovke
- ingrediencia1/2 čl vanilkovej pasty
- ingrediencia1 PL pistáciového masla
- ingrediencia1 PL nasekaných pistácií
- ingredienciašpáradlá
- krok
Kokosové mlieko si vymiešame so smotanou, pridáme pistáciové maslo, vanilkovú pastu, pistácie, ak máte radi sladšie, odporúčam použiť aj obľúbené sladidlo.
- krok
Zmes prelejeme do uzatvárateľnej dózy a necháme zamraziť.
- sekcia
Kornútky
- krok
Rúru si predhrejeme na 180stupňov.
- krok
Plát lavaša rozdelíme na 2 časti, orosíme vodou (bude sa s ním ľahšie pracovať), snažíme sa vytvarovať dva totožné kornútky, pomôžeme si špáradlami, ktoré hneď po upečení vyberieme.
- krok
Pečieme 7-10minút na 180 stupňov. Po upečení výborne držia tvar, sú voňavé a celé bezlepkové.
- krok
Lavaš kornútky už len naplníme zmrzlinou (odporúčam pripraviť deň vopred), prelejeme pistáciovým maslom a drvenými pistáciami.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.
VYHĽADÁVANIE
E-SHOP
NAJNOVŠIE RECEPTY

Voňavý čokoládovo-orechový závin

Ľahká kurkumová rolka
