Lasagne

200 ⁰C
120 min (10 min pečenie)
4
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

1 plát špaldového chleba Lavaš ( cestovinové lasagne)
500 g mletého mäsa
4 lyžice paradajkového pretlaku
200 ml červeného vína
1 cibuľa
500 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
2 bobkové listy
5 guľôčok čierneho korenia a 5 nového korenia
3 strúčiky cesnaku
1l vývaru
300 g čedar
soľ, mleté čierne korenie
olivový olej

Postup:

V hrnci rozohrejem olivový olej a orestujem nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám koreňovú zeleninu nastrúhanú na hrubšom strúhadle a prelisovaný cesnak. Vhodím bobkový list a celé guličky korenia. K orestovanej cibuli so  zeleninou pridám mleté mäso a dôkladne premiešam. Restujem kým mäso nechytí farbu. Pridám paradajkový pretlak a podlejem červeným vínom. Osolím a povarím, aby sa víno zredukovalo a odparil sa alkohol. Keď je tekutina zredukovaná, podlejem vývarom a za občasného miešania a podlievania dusím omáčku asi 2 hodiny.
Zatiaľ si z chlebíka laváš pripravím pláty podľa formy, v ktorej budem lasagne zapekať. Do formy vrstvím zmes, plát laváš a zasypem strúhaným čedarom. Takto opakujem kým naplním formu a poslednú vrstvu bohato posypem syrom. Zapekám v rúre rozohriatej na 200 ⁰C asi 10 minút, aby bol syr zapečený.
Dobrú chuť. Recept pripravila Petronela Bolekova (nelkafood).

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.