
Jemný bezlepkový koláč s jahodami
Bezlepkový a aj bezlaktózový je tento výborný koláčik z lavašu s jahodovým kompótom. Spojenie mascarpone, kyslej smotany a tvarohu spolu so sladučkým ovocím je fantastické ako dezert, ale určite si na ňom pochutnáte aj na raňajky. Glutenfree_tips, u ktorej nájdete kopec skvelých receptov a tipov (nielen) pre celiatikov, na tento koláč použila jahodový kompót a dozdobila ho malinami, ale aj v tomto prípade platí, že fantázii sa medze nekladú a chutiť bude výborne s akýmkoľvek ovocím, ktoré máte radi.
- ingredienciakakaový / škoricový bezlepkový lavaš
- ingredienciabezlaktózové mascarpone
- ingredienciabezlaktózová kyslá smotana
- ingredienciabezlaktózový tvaroh
- ingredienciavanilkový cukor
- ingredienciajahodový kompót
- krok
Zmiešame tvaroh, mascarpone, smotanu a vanilkový cukor (môžeme aj dochutiť jahodovou šťavou z kompótu).
- krok
Spodok zapekacej misky (alebo inej formy) si vystelieme lavašom, ktorý navlhčíme šťavou z kompótu. Pridáme plnku a na vrch naukladáme jahody.
- krok
Vrstvy takto opakujeme, posledná vrstva s plnkou je bez jahôd.
- krok
Pripravený dezert necháme chvíľu odstáť a následne dáme piecť na 15 minút pri teplote 180 stupňov.
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.
VYHĽADÁVANIE
E-SHOP
NAJNOVŠIE RECEPTY

Voňavý čokoládovo-orechový závin

Ľahká kurkumová rolka
