Jemný bezlepkový koláč s jahodami

Bezlepkový a aj bezlaktózový je tento výborný koláčik z lavašu s jahodovým kompótom. Spojenie mascarpone, kyslej smotany a tvarohu spolu so sladučkým ovocím je fantastické ako dezert, ale určite si na ňom pochutnáte aj na raňajky. Glutenfree_tips, u ktorej nájdete kopec skvelých receptov a tipov (nielen) pre celiatikov, na tento koláč použila jahodový kompót a dozdobila ho malinami, ale aj v tomto prípade platí, že fantázii sa medze nekladú a chutiť bude výborne s akýmkoľvek ovocím, ktoré máte radi.

 

 

 

 

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
25 min
Čas pečenia:
15 min
Teplota:
180 °C
Ingrediencie
  • ingrediencia
    kakaový / škoricový bezlepkový lavaš
  • ingrediencia
    bezlaktózové mascarpone
  • ingrediencia
    bezlaktózová kyslá smotana
  • ingrediencia
    bezlaktózový tvaroh
  • ingrediencia
    vanilkový cukor
  • ingrediencia
    jahodový kompót
Postup
  1. krok

    Zmiešame tvaroh, mascarpone, smotanu a vanilkový cukor (môžeme aj dochutiť jahodovou šťavou z kompótu).

  2. krok

    Spodok zapekacej misky (alebo inej formy) si vystelieme lavašom, ktorý navlhčíme šťavou z kompótu. Pridáme plnku a na vrch naukladáme jahody.

  3. krok

    Vrstvy takto opakujeme, posledná vrstva s plnkou je bez jahôd.

  4. krok

    Pripravený dezert necháme chvíľu odstáť a následne dáme piecť na 15 minút pri teplote 180 stupňov.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Error validating access token: Session has expired on Saturday, 30-Jul-22 02:46:06 PDT. The current time is Thursday, 01-Dec-22 08:15:50 PST.