Izraelská ‘’shakshuka’’ s Lavašom

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
30 min
Počet porcií:
4
Ingrediencie
  • ingrediencia
    Lavaš
  • ingrediencia
    cibuľa
  • ingrediencia
    cesnak
  • ingrediencia
    cumin (drvený)
  • ingrediencia
    koriander (drvený)
  • ingrediencia
    čerstvá paprika (červená a žltá)
  • ingrediencia
    paradajky nakrájané (v konzerve)
  • ingrediencia
    vajíčka (4ks)
Postup
  1. krok

    Pre dnešný obed sme sa nechali inšpirovať Izraelskou kuchyňou, jedlo s názvom “shakshuka” (vajíčka uvarené v omáčke z papriky, paradajok).

    Na olivovom oleji si orestujeme cibuľu s cesnakom a rascou “cumin”. Pridáme nakrájané papriky a paradajky, orestujeme a podlejeme trochou vody. Varíme približne 20 – 30 minút a následne do omáčky urobíme jamky, do ktorých vyklepneme vajíčka. Varíme, kým sa nám vajíčka neuvaria (6-10 min.). Na záver posypeme koriandrom.

    Ako prílohu sme si pripravili domáci humus, olivy, fetu a jogurt so zaatar korením.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.