Izraelská ‘’shakshuka’’ s Lavašom

30 min
4
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

Lavaš
cibuľa
cesnak
cumin (drvený)
koriander (drvený)
čerstvá paprika (červená a žltá)
paradajky nakrájané (v konzerve)
vajíčka (4ks)

Postup:

Pre dnešný obed sme sa nechali inšpirovať Izraelskou kuchyňou, jedlo s názvom "shakshuka" (vajíčka uvarené v omáčke z papriky, paradajok). Na olivovom oleji si orestujeme cibuľu s cesnakom a rascou "cumin". Pridáme nakrájané papriky a paradajky, orestujeme a podlejeme trochou vody. Varíme približne 20 - 30 minút a následne do omáčky urobíme jamky, do ktorých vyklepneme vajíčka. Varíme, kým sa nám vajíčka neuvaria (6-10 min.). Na záver posypeme koriandrom. Ako prílohu sme si pripravili domáci humus, olivy, fetu a jogurt so zaatar korením.

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.