Domáca marlenka inak, zdravšia verzia bez pečenia

Domáca marlenka inak, zdravšia verzia bez pečenia. Tento skvelý recept pre vás pripravila Lucia (Insta luckaa_luci).

Deň môžeme začať takýmto úžasným koláčom, ktorý asi každý pozná, no tento môj je pripravený zo špaldového škoricového lavaša, teda zdravším spôsobom :).  Príprava je oveľa jednoduchšia a kratšia ako pri klasickej marlenke a tiež môžete vyskúšať použiť aj inú príchuť lavašu (kakaový, alebo aj klasický by tam tiež pasoval).

Marlenku si viete pripraviť aj v bezlepkovej verzii, stačí zameniť klasický lavaš za bezlepkový.

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
45
Počet porcií:
6
Ingrediencie
  • ingrediencia
    2 pláty škoricový lavaš
  • ingrediencia
    1 karamelový puding
  • ingrediencia
    300ml (ovsené) mlieko
  • ingrediencia
    Sladidlo ( čakankový sirup + flavdrops)
  • ingrediencia
    250g jemného tvarohu
  • ingrediencia
    100g cream cheese
  • ingrediencia
    50g orechového masla (arašidové, mandľové,…)
  • sekcia
    Posýpanie
  • ingrediencia
    mleté mandle + škorica + kokosový cukor
Postup
  1. sekcia

    Príprava pudingu

  2. krok

    Puding si uvaríme klasicky podľa návodu.

  3. krok

    V tomto recepte je potrebné aby bol puding hustejší, a preto použijeme o trochu menej mlieka. Hneď po uvarení do neho primiešame tvaroh, smotanový syr a prípadne ešte dosladíme. Necháme vychladnúť.

  4. sekcia

    Marlenka

  5. krok

    Lavaš chlebík nastriháme na obdĺžniky, tak aby sme zakryli plochu plechu, do ktorého budeme „marlenku“ robiť.

  6. krok

    Moja forma mala rozmer 23 x 17cm, a tak som jeden plát nastrihala na cca 6-7 častí (kľudne ho môžete aj na viac kúskov nastrihať a budete ich prekladať trochu na seba).

  7. krok

    Do vystlanej formy som striedavo vrstvila najskôr lavaš a potom časť karamelového pudingu.

  8. krok

    Vrch posypeme zmiešanými mletými mandľami s kokosovým cukrom a škoricou a dáme vychladnúť na pár hodín, alebo cez noc do chladničky

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.