Bezlepkový tvarohový koláč z lavašu

Tento nadýchaný bezlepkový tvarohový koláčik poteší každého, či už lepok môže, alebo nie.

Chutné spojenie sladkého tvarohu a voňavého škoricového bezlepkového lavašu si spokojne môžete dopriať kedykoľvek, trebárs aj na raňajky, keďže pečenie s lavašom je neskutočne rýchle a jednoduché.

Tento a kopec iných výborných bezlepkových receptov a tipov nádete na instagrame u glutenfree_tips.

 

 

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
25 min ( pečenie cca 10 min)
Teplota:
220°C
Ingrediencie
  • ingrediencia
    2 ks bezlepkový škoricový lavaš
  • ingrediencia
    2 x vajce
  • ingrediencia
    bezlaktózový tvaroh
  • ingrediencia
    hrozienka
  • ingrediencia
    vanilkový a škoricový cukor
Postup
  1. krok

    Oba lavaše si rozkrojíme na 4 rovnaké časti.

  2. krok

    Oddelíme si žĺtka od bielkov.

  3. krok

    Plnka – K žĺtkom pridáme tvaroh, hrozienka a vanilkový cukor a všetko dobre premiešame.

  4. krok

    Do zapekacej misky (môžete použiť inú nádobu na pečenie) ukladáme vrstvu lavašu (2 odrezané kúsky uložíme na dno misky tak, aby vyplnili celú jej plochu), na ktorú navrstvíme časť plnky. Opakujeme 3x (posledná je vrstva lavašov).

  5. krok

    Dáme zapiecť do rúry rozohriatej na 220 stupňov na 7 minút.

  6. krok

    Zatiaľ si vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, ktorý po dopečení pridáme na koláč, posypeme škoricovým cukrom a pečieme ešte pár minút.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Error validating access token: Session has expired on Saturday, 30-Jul-22 02:46:06 PDT. The current time is Saturday, 01-Oct-22 08:39:18 PDT.