Bezlepkový škoricový koláč s tahini a mandľami

Tahini cake z lavaša už dobre poznáte. Ochutnali sme ho počas dovolenky na Cypre a odvtedy si ho pripravujeme z lavaša skoro stále :). Často si ho pýtajú naši kamaráti alebo rodina na oslavu. Zvyčajne ho pripravujeme v točenej verzii, keď sa ale lavaš už trošku láme, je jednoduchšie si ho pripraviť vo vrstvách. To znamená, že si lavaš nastriháme na pláty a každý jeden natrieme tahini zmesou podľa receptu. Takýto postup je práve vhodný aj pre bezlepkové pečenie.

V bezlepkovej verzii sme ho pripravili prvýkrát a ľutujeme, že sme sa doň nepustili skôr ????.  Je skvelý, a keď si ho zohrejete alebo nakrájate kým je ešte teplý, niečo neskutočné. Skvelý je samozrejme aj len tak. V tomto recepte sme použili aj čistý bezlepkový a aj škoricový bezlepkový lavaš.  Video postup nájdete na našom youtube – Recepty lavaš.

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
30 min
Čas pečenia:
12-15 min
Teplota:
180 °C
Počet porcií:
6 - 8
Ingrediencie
  • ingrediencia
    bezlepkový lavaš 2 - 3 pláty
  • ingrediencia
    bezlepkový škoricový lavaš 2 - 3 pláty
  • ingrediencia
    200g tahini pasta
  • ingrediencia
    120g medu alebo 50gr kokosovy cukor a 4 PL medu
  • ingrediencia
    10g skorice
  • ingrediencia
    100g pomletých mandlí
  • ingrediencia
    voda - podľa potreby
Postup
  1. krok

    Tahini vymiešame spolu s vodou. Vodu pridávam postupne až kým nedosiahneme tekutú konzistenciu, tak aby sa dala pohodlne roztrieť. Tahini po pridaní vody a miešaní ešte viac ztuhne, postupne sa bude ale meniť. Následne pridáme škoricu, med (alebo cukor) spolu vymiešame.

  2. krok

    Mix tahini rovnomerne rozotrieme na plát lavašu a posypeme pomletými mandľami. postup opakujeme a lavašové pláty vrstvíme na seba.

  3. krok

    Vrchnú vrstvu pred pečením môžete posypať zvyškom mandlí.

  4. krok

    Pečieme na 180 °C – 12 až 15 minút. Je dobré formu otočiť o 180 stupňov aby sa zapiekol rovnomerne.

lavas-klasy

Tip

Ak chcete dosiahnuť lepšiu chuť mandlí, odporúčame ich pred pomletím opiecť na suchej panvici, nechať vyhladnúť a následne pomlieť.

Video
Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Error validating access token: Session has expired on Saturday, 30-Jul-22 02:46:06 PDT. The current time is Saturday, 01-Oct-22 08:39:18 PDT.