Bezlepkový Apple Pie, vanilkovo-mandľový

Šťavnatý vo vnútri, s chrumkavými okrajmi – taký je tento krásne voňavý bezlepkový vanilkovo-mandľový Apple pie 🙂

Jeseň je v plnom prúde, jabĺčka sú čerstvo naoberané zo stromov, tak hurá do pečenia jedného z najobľúbenejších koláčov. Tento krásny bezlepkový, ktorý upiekla didisbaking budete mať hotový naozaj rýchlo, keďže sa nemusíte zdržiavať prípravou klasického cesta – to nahradila bezlepkovým škoricovým lavašom.

Okrem toho, že je to koláč bezlepkový, je aj bezlaktózový – do pudingu použila didisbaking namiesto klasického mlieka chutné mandľové mliečko od slovenských plant.cow.

 Tak už si len uvariť obľúbený čaj, zabaliť sa do deky a vychutnať si tento skvelý zdravý koláčik spolu s jesennými lúčmi slnka :).

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
35 min
Čas pečenia:
15
Teplota:
180°C
Počet porcií:
4
Ingrediencie
  • ingrediencia
    2 pláty bezlepkového škoricového Lavašu 
  • ingrediencia
    1 lyžička kokosového oleja 
  • ingrediencia
    500ml mlieka Mandľa od Plantcow 
  • ingrediencia
    vanilkový puding 
  • ingrediencia
    2-3 lyžice kryštálového cukru 
  • ingrediencia
    200g jabĺk nakrájaných na malé kúsky
  • ingrediencia
    1 lyžica mletých mandlí  
  • ingrediencia
    hrsť hrozienok 
  • ingrediencia
    lyžička škorice 
  • ingrediencia
    2 lyžice hnedého cukru 
  • ingrediencia
    1 lyžica škrobu 
  • ingrediencia
    hrsť lúpaných mandlí Plantcow
Postup
  1. krok

    Okrúhlu 18cm formu na pečenie si vystelieme papierom na pečenie.

  2. krok

    Plátok lavašu pokropíme vodou aby zmäkol a nelámal sa nám, a rozprestreme ho po celom obvode formy tak, aby sme mali zakryté aj všetky strany formy.

  3. krok

    Puding si uvaríme podľa návodu s naším mandľovým mliečkom. Keďže mliečko je už sladené ďatlami, kľudne uberte z cukru, ktorý sa odporúča na balení pudingu (ja som dala 2 lyžice).

  4. krok

    Medzi tým ako sa nám puding varí, nakrájame si jabĺčka na malé kúsky, zmiešame ich s hnedým cukrom, škrobom, mletými mandľami, škoricou a hrozienkami, a poriadne premiešame.

  5. krok

    Puding nalejeme do formy, navrstvíme jablkovú plnku, posypeme mandľami, a dáme piecť na 15min na 180 stupňov.

  6. krok

    Kým sa nám koláčik pečie, druhý plát lavašu si nakrájame na pásiky, potrieme kokosovým olejom, a po 15minútach naše pásiky rozložíme na vrch koláčiku, a pečieme ešte ďalších 10minút.

  7. krok

    Koláčik necháme úplne vychladnúť, a skladujeme v chladničke.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Error validating access token: Session has expired on Saturday, 30-Jul-22 02:46:06 PDT. The current time is Saturday, 01-Oct-22 08:39:18 PDT.