Bezlepkové vegan mini pizze

Pizza – ktože by ju nemal rád? 🙂 ivka_veggierecipes pripravila z bezlepkového lavaša tieto – už na pohľad chutné mini pizze, ktoré budú ozdobou každej oslavy a istotne potešia aj malých maškrtníkov.

V našich receptoch okrem nich nájdete aj kopec ďalších pizzových inšpirácií, ktoré si môžete pripraviť v lepkovej či bezlepkovej verzii, aj v tejto roztomilej mini podobe 🙂

 

 

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
15 min
Čas pečenia:
5 -10 min
Teplota:
180 °C
Ingrediencie
  • ingrediencia
    2 ks bezlepkového lavaša
  • ingrediencia
    1 menšia biela cibuľa (nadrobno nakrájaná)
  • ingrediencia
    200 g klobane
  • ingrediencia
    150 g kyslej kapusty
  • ingrediencia
    olivový olej (podľa potreby)
  • ingrediencia
    2 strúčiky cesnaku
  • ingrediencia
    paradajkový pretlak, bio drvené paradajky alebo kečup
  • ingrediencia
    morská soľ
  • ingrediencia
    čierne mleté korenie
  • ingrediencia
    50 - 100 g strúhanej vegan mozzarely
  • ingrediencia
    čerstvé cherry paradajky
  • ingrediencia
    bylinky - bazalka, petržlenová vňať
Postup
  1. krok

    Z lavša si vytvoríme pomocou formy ( alebo toho, čo máme k dispozícii – ja som použila formu na pirohy) menšie krúžky.

  2. krok

    Olivový olej si vymiešame s pretlačeným cesnakom.

  3. krok

    Krúžky potrieme zmesou olivového oleja a paradajkovým pretlakom (alebo kečupom). Zatiaľ necháme bokom.

  4. krok

    Vo väčšej panvici si na olivovom oleji orestujeme cibuľku a po cca 5 minútach pridáme nakrájanú kyslú kapustu.

  5. krok

    Keď sa kapusta mierne zredukuje, pridáme klobanu a restujeme ešte pár minút. Na záver už len podľa potreby dochutíme.

  6. krok

    Hotovú zmes pokladáme na vrch každej pizze – nemusíme dávať veľmi hrubú vrstvu. Na vrch pridáme nastrúhaný syr.

  7. krok

    Vo vyhriatej rúre (180 stupňov) zapečieme na pár minút (cca 5-10 minút).

  8. krok

    Po upečení môžeme ešte pridať nastrúhaný syr, bylinky, čerstvé cherry paradajky a posypať čerstvým korením.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Na toto môžem len povedať ooooo bože 😍🤤🤤🤤 total mňamka. Dneska zase tousty v kakaovom @lavas_zdravychlieb 😍👌⁠(použiť môžete aj alternatívu špaldovo-škoricový lavaš).⁠ ⁠ 👉arašidovo-kokosové maslo aj tri lyžičky @myproteinsk ⁠ 👉domáci ribezľový lekvár ⁠ 👉banán a zapiecť 😍⁠ ⁠ 📷 repost od @rommiemax⁠ ⁠ Aj tento recept si možete pripraviť bez lepku z bezlepkového (príp. škoricového bezlepkového) lavaša z našej ponuky.

Nedávno sme si na večeru robili pizzu z @lavas_zdravychlieb🍕 Easy a chutná večera za pár minút, aj detičky sú vždy v rauši, keď sa pečie pizza, máme to radi. Za normálnych okolností by som to sem asi nedával, fotka je oničom, nepodarila sa mi.. No v rámci nových skutočností a poznatkov, čo sa vám najviac páčilo v minulom roku, si hovorím a prečo nie?🤷‍♂️ Tak poďme na vec.⁠ ⁠ Jedno cesto lavašu si poskladáš tak, aby si ho mal v 2 vrstvách (btw, v jednom balení lavašu sú 3 cestá), alebo proste tak, aby si čo najlepšie vykryl miesto na plechu. A teraz robíš len to, čo v prípade klasickej pizze. Dáš si paradajkový základ, troška parmenzánu, oblohu podľa chuti, mozzarella… Snažím sa tam nedať toho príliš veľa, nechcem z toho mať koláč. Strč to do rozbombovanej rúry, nechaj pár minút, kým sa roztečie syr, a hotovo!🍕⁠ ⁠ Tajomsto úspechu tkvie v dobrom paradajkovom základe a kvalitných surovinách☝🏼Paradajkový základ si uvar sám, kvalitné suroviny nakúpiš vo @fajnepotraviny👨‍🌾⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @foodtipskosice⁠ ⁠ Aj tento recept si možete pripraviť bez lepku z bezlepkového lavaša z našej ponuky.

SOUND ON 🔈🔈🆙.⁠ ⁠ Krehký koláč s orieškovým maslom a ovocím. Podľa zvuku si môžeš povedať, naozaj krehký? Áno, je to tak 😋. Chrumkavý ale za to krehký. Tento koláčik sme si pripravili tak, že sme jednoducho preložili na polku jednu tretinu z plátu špaldového lavaša (môže byť aj pšeničný, škoricový) a dali zapiecť na cca 7-8 min pri teplote 160C. Nechali sme ho na chvíľku vychladnúť a tak natreli orieškovým maslom a pridali sezónne ovocie.⁠ ⁠ Lavaš nie je listkové cesto. Nie je v ňom tuk, takže tá mastnota, ktorá je na listkovom ceste to ''pravé a mňam'', to tu nehľadajte. Nám osobne ale ten TUK vôbec nechýba a na takomto koláčiku alebo na iných fajnotkách ako je štrúdľa, taštičky a kopec iných si pochutnávame a bez výčiiek :). Možno ešte aj viac obľúbené su slané variácie.⁠ ⁠ Používate lavaš tak isto ako náhradu za lístkove cesto? 🤔.⁠

Lavaš PIZZA 🍕⁠ ⁠ MILUJEM ❤ Tenké, chrumkavé a navyše zdravé cesto zo špaldového @lavas_zdravychlieb obložené #zipsersunka od @tauris.sk⁠ ⁠ Recept:⁠ Najviac sa mi osvedčilo rozprestrieť celý plát lavaša, potrieť rozšľahaným vajíčkom, posypať strúhaným syrom a naspäť zložiť tak, ako bol na tretiny. Takto pripravený základ z lavaša potom potrieť kvalitným olivovým olejom @mia_italia_it zmiešaným s roztlačeným cesnakom. Potom už len klasika, ako robíte pizzu. ⁠ ⁠ Čiže rajčinový základ (alebo na bielu pizzu, smotanový základ). Ten najradšej robím z opraženej cibuľky + cesnak nadrobno na olivovom oleji. Potom pridať buď čerstvé, alebo konzervované rajčiny (lúpané, krájané). Podusiť domäkka, pridať bylinky (oregano, bazalka), soľ, korenie. Môžme aj rozmixovať ponorným mixérom. ⁠ Rozotrieť na pizzu. Obložiť podľa chuti, salámou, šunkou, kukuricou, plátkami rajčín, šampiňónmi, rôznymi druhmi syra, červenou cibuľkou atď. Potom už len zprudka upiecť v rúre (ja dávam na 230°C na cca 10-12 minút).⁠ Potom ešte zopár čerstvých lístkov bazalky a môžme jesť. ⁠ Dobrú chuť!⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @gromovci_v_kuchyni⁠ ⁠ Aj tento recept si možete pripraviť bez lepku z bezlepkového lavaša z našej ponuky.

Milujem skúšať nové recepty, iné kuchyne a s bezlepkovým lavašom viete skvele obohatiť vašu kuchyňu. Recepty akéhokoľvek druhu, je to skvelý pomocník v kuchyni🙏🏻⁠ ⁠ Burrito z kurkumového lavaša (vegan)🌱⁠ ⁠ Čas prípravy: 15 – 20 minút ⁠ Celkový čas: 25 – 30 minút⁠ ⁠ Potrebujeme:⁠ 2 ks bezlepkového kurkumového lavaša @bezlepkovy_lavas ⁠ 200 – 300 g bielej dlhozrnnej ryže (už uvarenej)⁠ 1 menšia biela cibuľa, ideálne šalotka (nadrobno nakrájaná)⁠ 1 avokádo⁠ 200 g fazuľky (môžete použiť pre rýchlosť konzervovanú)⁠ 100 g cherry paradajok⁠ šalát (môžete použiť akýkoľvek vám najviac chutí)⁠ koriander⁠ 1 kokosový jogurt⁠ 2 strúčiky cesnaku⁠ morská soľ⁠ čierne mleté korenie⁠ štipka červenej mletej papriky⁠ štipka chilli⁠ 1 čl citrónovej alebo limetkovej šťavy⁠ ⁠ Najprv si uvaríme ryžu podľa postupu na obale alebo, ktorý jednoducho robíte bežne. Počas varenia si pripravíme dresing/omáčku. Kokosový jogurt vymiešame s cesnakom, citrónovou šťavou, čiernym korením, červenou paprikou, chilli a podľa potreby osolíme. Uvarenú ryžu necháme trochu vychladnúť a zmiešame s dresingom a koriandrom. Nakrájame si paradajky, avokádo, šalát podľa vášho výberu a cibuľku. Fazuľku teda buď použite v konzerve alebo si vlastnú vopred namočte a uvarte. Fazuľu z konzervy len precedíme a prepláchneme. Plátky lavaša si môžeme pokvapkať vodou alebo potrieme olejom. Následne na bok najprv ukladáme šalát, zmes ryže, cibuľku, fazuľku, paradajky a avokádo a takto navrstvíme. Pomaly rolujeme z boku a spodok a vrch preklopíme tak, aby smeroval do vnútra. Vytvorené lavaš burrito môžeme prekrojiť a podávať s dresingom a bylinkami. Získate skvelú chuť aj v kombinácii kurkumovým lavašom. ⁠ Dobrú chuť♥️⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @ivka_veggierecipes

Lavaš až k vašim dverám aj s @lunys.sk. Vždy čerstvé potraviny, ovocie a zelenina A samozrejme LAVAŠ a teraz už aj BEZLEPKOVÝ :). ⁠ ⁠ Objednať si môžete z pohodlia domova priamo cez ich E-shop do celého SR.⁠ ⁠ ⁠⁠A čo teda ten lavaš je? :)⁠ ⁠ ⁠Lavaš je tenký jemný chlieb pripravený z nekysnutého cesta. Vďaka svojej jedinečnej chuti a nádhernej vôni si získal milovníkov po celom svete.⁠ ⁠ Naš lavaš sa pečie v Košiciach a pripravujeme ho podľa starého rodinného receptu, pochádzajúceho z Arménska.⁠ ⁠ Lavaš je zdravšou náhradou za bežný chlieb a vhodným doplnkom pri diéte. Lavaš neobsahuje žiadne konzervanty, droždie 😉…⁠ ⁠ Pre potreby ľudí s intoleranciou lepku, sme tradičný lavaš prispôsobili požiadavkám gluten free diéty a prinášame produkt, ktorý neobsahuje pšenicu, lepok, sóju, laktózu, vajíčka a konzervanty. Čo viac si môžete priať :).⁠ ⁠ Obsah gluténu vo výrobku je <5.00 mg/kg.⁠ ⁠ Tešíme sa na váš nákup.⁠ ⁠ Ďakujeme!⁠ ⁠ Váš Lavaš Tím⁠ www.lavas.sk

Lavaš @lavas_zdravychlieb – odkedy sme ho objavili už ani neuvažujeme o inej alternatíve kupovanej “chlebovej tortille”. Má úplne čisté zloženie, viacero príchutí a dá sa s ním doslova čarovať 👍⁠ ⁠ Lavaš 🫓 plnený omeletou s kápiou, syrom 🧀 a šalátom 🥬, uhorka 🥒, mini paprika 🌶, jahody 🍓, maliny, čučoriedky 🫐 a pár kyslých gumkáčov od @slowlandia 😋⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @mydaughterslunchbox⁠ ⁠ Aj tento recept si možete pripraviť bez lepku z bezlepkového lavaša z našej ponuky.

Ak máte doma dosť jabĺčok, tak Vám odporúčam vyskúšať tento nepečený koláč, ktorý má až 3 chutné vrstvy: tvarohovú s orieškami, jablkovú so škoricou a pudingovú 🤤😇⁠ ⁠ Treba ho ale nechať poriadne vychladnúť a pri krájaní sa neponáhľať (toto bol jediný kúsok, ktorý sa dal odfotiť) 🙈🤣⁠ ⁠ Postup:⁠ 1 škoricový @lavas_zdravychlieb si rozstriháme na menšie kúsky (podľa veľkosti formy – mala som 23×17 cm – tak, aby sme zakaždým pokryli celú plochu)- pre 3 vrstvy plnky potrebujeme 4 vrstvy plátov lavašu⁠ ⁠ Tvarohová vrstva:⁠ •250g jemný tvaroh⁠ •30g mleté mandle (alebo iné orechy)⁠ •80g orieškové maslo (použila som arašidové)⁠ •50g med (alebo iné sladidlo)⁠ ➡️ Zmiešať a rozotrieť na prvú vrstvu lavašu. Preložiť ďalšími plátmi lavašu.⁠ ⁠ Jablková vrstva:⁠ •350-400g nastrúhaných jabĺk (zbavených šťavy)⁠ •1 lyžica škorice⁠ •50g med (alebo iné)⁠ ➡️ Zmiešať a rozložiť na lavaš. Opäť celu plochu prekryť lavašom.⁠ ⁠ Pudingový vrstva:⁠ •1 vanilkový puding⁠ •400ml mlieko ⁠ •2-3 lyžice medu⁠ ➡️ Uvariť podľa návodu, nechať chvíľu vychladnúť a rozotrieť na lavaš. Trochu pudingu si necháme na úplný vrch koláča. Ten potom posypeme škoricou a kokosovým cukrom. Necháme úplne vychladnúť. Ozdobila som kešu maslom s mandľami v čokoláde a nalámanou horkou čokoládou – všetko z @myrawjoy⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @luckaa_luci⁠ ⁠ Aj tento recept si možete pripraviť bez lepku z bezlepkového (príp. škoricového bezlepkového) lavaša z našej ponuky.

Pšeničný lavaš s príchuťou cesnaku a špenátu 😊.⁠ ⁠ Zloženie: Pšeničná múka, špenát, cesnak, voda, soľ.. Bez konzervantov, bez droždia, cukru. ⁠Lebo dá sa to aj tak 😋.⁠ ⁠ Ideálny na prípravu wrapov, PIZZE 🍕…. skvelej chrumkavej.⁠ ⁠ ⁠Nezabudnite, že lavaš v obchodoch nenájdete klasicky pri pečive ale v chladiacich boxoch aby vydržal čo najdlhšie, kedže chlebík neobsahuje žiadne konzervanty.⁠ ⁠ A KDE SI HO MÔŽETE KÚPIŤ?⁠ ⁠ Obľúbený chlebík Lavaš dodávame pravidelne do viac ako 140+ predajných miest a 57+ miest 🏙️. ⁠Presný zoznam nájdete na našom webe.⁠ ⁠ Chcete o nás dozvedieť viac? Navštívte náš web www.lavas.sk kde nájdete kopec receptov a inšpirácií.⁠ ⁠ Zaujíma vás ako jednoducho sa s ním pracuje? Pripravili sme pre vás kopec video receptov a návodov, ktoré si môžete pozrieť na našom youtube – Recepty lavaš.⁠ LINK nájdete v profile.⁠ ⁠ Ďakujeme!⁠ ⁠ Váš Lavaš Tím⁠ www.lavas.sk

Lavaš škoricový obrátený koláč so slivkami 💜od @lavas_zdravychlieb a s cuketou 💜💜⁠ ⁠ Recept ➡️ ⁠ Lavaš škoricový, 350g cuketa, 250g tvaroh, 4ks vajíčka, 60g kokosový cukor, 2čl cejlónska škorica, 20g kakao, 190g hladká špaldová múka, 1čl prášok do pečiva bez fosfátu, 16ks sliviek približne.⁠ ⁠ Cuketu si nastrúhame, pridáme vajíčka, tvaroh, kokosový cukor, škoricu, kakao a nakoniec vmiešame špaldovú múku. Vymiešame hustejšie cesto. Škoricový Lavaš si nastriháme na menšie kocky a pridáme do cesta, vmiešame. Na spodok formy vystlanej papierom na pečenie, masielkom vytrieme a poprášime kokosovým cukrom. Dookola pridáme rozpolené slivky a zalejeme cestom, uhladíme. Dáme piecť na 180°C, 50 až 60 minút. Môžete si trošku spodok formy obaliť alobalom tenším. Necháme úplne vychladnúť. Tento koláč bol najlepší na druhý deň z chladničky, viac stuhol a pripomínal mi chuť žemľovky 🤩🤩Bol neuveriteľne šťavnatý. Formu okolo koláča treba odstrániť a opatrne priložíme veľký tanier a obrátime koláč. Stiahneme papier na pečenie. Neuveriteľná vôňa so škoricou 🤩🤩 vyskúšajte 😉⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @creative_mystic_baker

Súboj… Lavaš alebo Tortilla? ⁠🤔⁠ ⁠ Poďte si s nami opäť zasúťažiť 🏆. Tentokrát o 5 balíčkov lavaša. Celkovo odmeníme 3och z vás a vybrať si môžete hociktoré lavaše z našej ponuky (aj bezlepkové). ⁠ ⁠ Podmienky sú jednoduché 🙂.⁠ Odpovedz na otázku… Lavaš alebo Tortilla❓ ⁠Čo Ti viac zachutilo 😋❓ A prečo❓ ⁠ Označ priateľov, rodinu, ak si myslíš, že by mali lavaš konečne ochutnať 😉. ⁠ ⁠ Tešíme sa na vaše odpovede a držíme palce v ''súťaži'', ktorá trvá do nedele večera 15.05.22. ⁠ Výhercov vyžrebujeme v utorok 17.05.22. ⁠ ⁠ Prajeme pekný deň,⁠ ⁠ Lavaš Tím

Ak máte chuť na niečo sladké, chutné, jednoduché a hlavne rýchle – mám tu pre Vás ďalšiu sladkú inšpiráciu s Lavašom – @bezlepkovy_lavas. 🤭⁠ ⁠ BEZLEPKOVÉ ČOKO LAVAŠ TAŠTIČKY POLIATE ZLATÝM KLASOM ⁠ ⁠ POTREBUJEME:⁠ • škoricový bezlepkový lavaš 🫓⁠ • slowtella/Nutella 🌰⁠ • bezlepkový zlatý Klas/puding (+ ingrediencie na jeho prípravu)⁠ • (bezlaktózové) maslo 🧈⁠ ⁠ POSTUP:⁠ 1. Lavaš si narežeme na 4 pásy⁠ 2. Z každého pásu skladáme taštičky, ktoré naplníme slowtellou (návod ako na to nájdete vo výbere Lavaš).⁠ 3. Taštičky potrieme roztopeným maslom a pečieme v rúre rozohriatej na 200 stupňov asi 6 minút. ⁠ ⁠ Pripravíme si Zlatý Klas podľa návodu a polejeme ním upečené taštičky.⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @glutenfree_tips