Bezlepkové rezance s makom a slivkovým lekvárom

Kto by si z detstva nepamätal úžasnú chuť, ktorú majú rezance s makom? Tieto fantastické zapečené  sú pripravené z bezlepkového škoricového lavaša a doplnené slivkovým lekvárom – kombinácia všetkých týchto chutí je naozaj neskutočná!

Mimochodom, viete o tom, že okrem obľúbenej chuti je mak aj výborným zdrojom vápnika, vlákniny a má bohatý obsah minerálov a vitamínov? Určite aj to je dôvod vyskúšať tento recept od glutenfree_tips, u ktorej nájdete kopec ďaľších nápadov, čo pripraviť pre celiatikov (a nielen ich).

 

 

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
20 min
Čas pečenia:
13 min
Teplota:
180 °C
Ingrediencie
  • ingrediencia
    2x bezlepkový škoricový avaš
  • ingrediencia
    slivkový lekvár
  • ingrediencia
    práškový cukor
  • ingrediencia
    mletý mak
  • ingrediencia
    (bezlaktózová) smotana na šľahanie
  • ingrediencia
    vajce
  • ingrediencia
    (bezlaktózové) maslo
Postup
  1. krok

    Lavaše si pokrájame na hrubšie rezance.

  2. krok

    Zapekaciu misku vytrieme maslom.

  3. krok

    Následne začneme vrstviť – vrstvu rezancov posypeme makom, ocukríme práškovým cukrom a pridáme slivkový lekvár. Vrstvu ešte raz zopakujeme. Posledná bude čistá vrstva rezancov.

  4. krok

    Rezance polejeme smotanou s rozšľahaným vajíčkom.

  5. krok

    Necháme aspoň 5 minút odstáť.

  6. krok

    Dáme piecť na 10 minút do rúry rozohriatej na 180 stupňov na horný a spodný ohrev + dáme ešte na 3 minuty zapiecť (funkcia s ventilátorom/gril s ventilátorom).

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Error validating access token: Session has expired on Saturday, 30-Jul-22 02:46:06 PDT. The current time is Saturday, 01-Oct-22 08:39:18 PDT.