
Bezlepkové rezance s makom a slivkovým lekvárom
Kto by si z detstva nepamätal úžasnú chuť, ktorú majú rezance s makom? Tieto fantastické zapečené sú pripravené z bezlepkového škoricového lavaša a doplnené slivkovým lekvárom – kombinácia všetkých týchto chutí je naozaj neskutočná!
Mimochodom, viete o tom, že okrem obľúbenej chuti je mak aj výborným zdrojom vápnika, vlákniny a má bohatý obsah minerálov a vitamínov? Určite aj to je dôvod vyskúšať tento recept od glutenfree_tips, u ktorej nájdete kopec ďaľších nápadov, čo pripraviť pre celiatikov (a nielen ich).
- ingrediencia2x bezlepkový škoricový avaš
- ingredienciaslivkový lekvár
- ingredienciapráškový cukor
- ingredienciamletý mak
- ingrediencia(bezlaktózová) smotana na šľahanie
- ingredienciavajce
- ingrediencia(bezlaktózové) maslo
- krok
Lavaše si pokrájame na hrubšie rezance.
- krok
Zapekaciu misku vytrieme maslom.
- krok
Následne začneme vrstviť – vrstvu rezancov posypeme makom, ocukríme práškovým cukrom a pridáme slivkový lekvár. Vrstvu ešte raz zopakujeme. Posledná bude čistá vrstva rezancov.
- krok
Rezance polejeme smotanou s rozšľahaným vajíčkom.
- krok
Necháme aspoň 5 minút odstáť.
- krok
Dáme piecť na 10 minút do rúry rozohriatej na 180 stupňov na horný a spodný ohrev + dáme ešte na 3 minuty zapiecť (funkcia s ventilátorom/gril s ventilátorom).
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.
VYHĽADÁVANIE
E-SHOP
NAJNOVŠIE RECEPTY

Voňavý čokoládovo-orechový závin

Ľahká kurkumová rolka
