
Bezlepkové cviklové roládky
Patrí cvikla medzi vaše obľúbené zeleniny? Je skutočne veľa dôvodov, prečo si zaslúži stále miesto v našich jedálničkoch – vďaka bohatému zdroju vitamínov a minerálov má kopec blahodarných účinkov na naše zdravie. Aj preto tu pre Vás máme jeden jednoduchý, ale naozaj chutný recept na bezlepkové roládky z lavaša naplnené cviklovou nátierkou. Na Veľkonočné sviatky si ich pripravila Vierka Múdra, u ktorej na profile _dennik_jednej_vegosky_ nájdete množstvo zdravých a lahodných reeceptov.
A Vierka má pre Vás aj tip, ak sa Vám príliš nechce púšťať do prípravy cvikly : “Ak máte pocit, že je s cviklou veľa práce, rozdeľte si ju v zmysle systémového prístupu, ako ja: vo štvrtok večer som uvarila 4 ks cvikle, ktorú budem spotrebovávať cez sviatky. V piatok som z jednej stredne veľkej vyrobila túto nátierku a dala stuhnúť do chladničky. A v sobotu ráno akoby som našla.”
- ingrediencialavaš
- ingrediencia1 stredne veľká v šupke uvarená cvikla,
- ingrediencia2 strúčiky cesnaku
- ingrediencia1 creme vega droetker_sk
- ingredienciasoľ podľa chuti
- ingrediencia2 PL masla
- ingredienciajarné bylinky podľa chuti (napr. pažitka),
- ingredienciapár kvapiek citrónovej šťavy na zjemnenie sladkej chuti cvikle
- krok
Uvarenú cviklu ošúpeme a najemno postrúhame. Ak je veľmi šťavnatá a pustí šťavu, cez sitko ju vytlačíme, aby nám nátierku veľmi nenariedila.
- krok
Pridáme pretlačený cesnak, posekané bylinky, creme vega a maslo. Suroviny spolu rozmiesame do hladkej hmoty. Nátierku/plnku odložíme do chladničky.
- krok
Bezlepkový lavaš namočíme pod prúdom studenej vody alebo nastriekame vodou z rozprašovača a obratom vložíme na vyhriatu panvicu. Z oboch strán ho jemne opečieme, ale pozor, aby sa nepripiekol a nestvrdol.
- krok
Nahriaty lavaš necháme vychladnúť na tanieri a párkrát ho pretočíme, aby nezvlhol.
- krok
Každú placku potrieme 2 PL cviklovej plnky a posypeme obľúbenými šalátovými listami. Ja som použila najemno nakrájaný ľadový šalát.

Tip
A ešte jeden tip od Vierky: “Bezlepkový lavaš má výbornú pružnosť a ohybnosť, nemusíte mať obavy, že sa roztrhne alebo praskne. Namočením a následným nahriatím sa pružnosť znásobí a s plackou sa výborne pracuje.”
Robili ste tento recept?
Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Ak sa Vám pačil tento recept ...
Zanechajte nám komentár ...
Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.
VYHĽADÁVANIE
E-SHOP
NAJNOVŠIE RECEPTY

Voňavý čokoládovo-orechový závin

Ľahká kurkumová rolka
