Bezlepkové cviklové roládky

Patrí cvikla medzi vaše obľúbené zeleniny? Je skutočne veľa dôvodov, prečo si zaslúži stále miesto v našich jedálničkoch – vďaka bohatému zdroju vitamínov a minerálov má kopec blahodarných účinkov na naše zdravie. Aj preto tu pre Vás máme jeden jednoduchý, ale naozaj chutný recept na bezlepkové roládky z lavaša naplnené cviklovou nátierkou. Na Veľkonočné sviatky si ich pripravila Vierka Múdra, u ktorej na profile _dennik_jednej_vegosky_ nájdete množstvo zdravých a lahodných reeceptov.

A Vierka má pre Vás aj tip, ak sa Vám príliš nechce púšťať do prípravy cvikly : “Ak máte pocit, že je s cviklou veľa práce, rozdeľte si ju v zmysle systémového prístupu, ako ja: vo štvrtok večer som uvarila 4 ks cvikle, ktorú budem spotrebovávať cez sviatky. V piatok som z jednej stredne veľkej vyrobila túto nátierku a dala stuhnúť do chladničky. A v sobotu ráno akoby som našla.”

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
20 min (+ čas na uvarenie cvikly)
Ingrediencie
  • ingrediencia
    lavaš
  • ingrediencia
    1 stredne veľká v šupke uvarená cvikla,
  • ingrediencia
    2 strúčiky cesnaku
  • ingrediencia
    1 creme vega droetker_sk
  • ingrediencia
    soľ podľa chuti
  • ingrediencia
    2 PL masla
  • ingrediencia
    jarné bylinky podľa chuti (napr. pažitka),
  • ingrediencia
    pár kvapiek citrónovej šťavy na zjemnenie sladkej chuti cvikle
Postup
  1. krok

    Uvarenú cviklu ošúpeme a najemno postrúhame. Ak je veľmi šťavnatá a pustí šťavu, cez sitko ju vytlačíme, aby nám nátierku veľmi nenariedila.

  2. krok

    Pridáme pretlačený cesnak, posekané bylinky, creme vega a maslo. Suroviny spolu rozmiesame do hladkej hmoty. Nátierku/plnku odložíme do chladničky.

  3. krok

    Bezlepkový lavaš namočíme pod prúdom studenej vody alebo nastriekame vodou z rozprašovača a obratom vložíme na vyhriatu panvicu.  Z oboch strán ho jemne opečieme, ale pozor, aby sa nepripiekol a nestvrdol.

  4. krok

    Nahriaty lavaš necháme vychladnúť na tanieri a párkrát ho pretočíme, aby nezvlhol.

  5. krok

    Každú placku potrieme 2 PL cviklovej plnky a posypeme obľúbenými šalátovými listami. Ja som použila najemno nakrájaný ľadový šalát.

lavas-klasy

Tip

A ešte jeden tip od Vierky: “Bezlepkový lavaš má výbornú pružnosť a ohybnosť, nemusíte mať obavy, že sa roztrhne alebo praskne. Namočením a následným nahriatím sa pružnosť znásobí a s plackou sa výborne pracuje.”

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Error validating access token: Session has expired on Saturday, 30-Jul-22 02:46:06 PDT. The current time is Saturday, 01-Oct-22 08:39:18 PDT.