Bezlepkové churros so slowtellou

Bezlepkové a zdravé churros? Ale áno, aj táto skvelá ale neskutočne kalorická maškrta sa dá pripraviť tak, aby ste nemali výčitky a ťažký žalúdok :). Stačí miesto pôvodného cesta použiť bezlepkový škoricový lavaš – výsledok Vás určite milo prekvapí. Churros sa vychutnávajú s horúcou čokoládou, zvolili sme však skvelú a medzinárodne ocenenú slowtellu od Slowlandie.

Tento jednoduchý a rýchly recept zložený iba zo štyroch ingrediencií zvrtla vo svojej kuchyni, bez lepku a bez laktózy, glutenfree_tips, u ktorej nájdete kopec ďalších zaujímavých tipov pre celiatikov (a nielen pre nich).

Recept na tieto churros nie je jediný bezlepkový, ktorý nájdete medzi našimi receptami, tak sa len nechajte inšpirovať.

 

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
15 min
Teplota:
180 °C
Ingrediencie
  • ingrediencia
    bezlepkový škoricový lavaš
  • ingrediencia
    bezlaktózové maslo
  • ingrediencia
    škoricový cukor
  • ingrediencia
    Bezlaktózová Nutella/ Slowtella/ bezlepkový čokoládový puding
Postup
  1. krok

    Bezlepkový škoricový lavaš si potrieme roztopeným maslom z oboch strán. Rozrežeme si ho na malé kúsky. A necháme ho odstáť (pokojne až kým maslo nezačne na lavaši znovu tuhnúť).

  2. krok

    Kúsky lavašu dáme na minútku ohriať do rozohriatej rúry. Tak sa s nimi bude dať krásne pracovať.

  3. krok

    Z kúskov rolujeme rolky, ktoré zafixujeme špáradlami. Rolky posypeme škoricovým cukrom.

  4. krok

    Pripravený churros dáme piecť na 5 min do rúry rozohriatej na 180 stupňov.

  5. krok

    Churros podávame s roztopenou Nutellou/Slowtellou alebo si ich môžeme namáčať do pudingu.

Video
Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Lavaš až k vašim dverám aj s @lunys.sk. Vždy čerstvé potraviny, ovocie a zelenina A samozrejme LAVAŠ a teraz už aj BEZLEPKOVÝ :). ⁠ ⁠ Objednať si môžete z pohodlia domova priamo cez ich E-shop do celého SR.⁠ ⁠ ⁠⁠A čo teda ten lavaš je? :)⁠ ⁠ ⁠Lavaš je tenký jemný chlieb pripravený z nekysnutého cesta. Vďaka svojej jedinečnej chuti a nádhernej vôni si získal milovníkov po celom svete.⁠ ⁠ Naš lavaš sa pečie v Košiciach a pripravujeme ho podľa starého rodinného receptu, pochádzajúceho z Arménska.⁠ ⁠ Lavaš je zdravšou náhradou za bežný chlieb a vhodným doplnkom pri diéte. Lavaš neobsahuje žiadne konzervanty, droždie 😉…⁠ ⁠ Pre potreby ľudí s intoleranciou lepku, sme tradičný lavaš prispôsobili požiadavkám gluten free diéty a prinášame produkt, ktorý neobsahuje pšenicu, lepok, sóju, laktózu, vajíčka a konzervanty. Čo viac si môžete priať :).⁠ ⁠ Obsah gluténu vo výrobku je <5.00 mg/kg.⁠ ⁠ Tešíme sa na váš nákup.⁠ ⁠ Ďakujeme!⁠ ⁠ Váš Lavaš Tím⁠ www.lavas.sk

Lavaš @lavas_zdravychlieb – odkedy sme ho objavili už ani neuvažujeme o inej alternatíve kupovanej “chlebovej tortille”. Má úplne čisté zloženie, viacero príchutí a dá sa s ním doslova čarovať 👍⁠ ⁠ Lavaš 🫓 plnený omeletou s kápiou, syrom 🧀 a šalátom 🥬, uhorka 🥒, mini paprika 🌶, jahody 🍓, maliny, čučoriedky 🫐 a pár kyslých gumkáčov od @slowlandia 😋⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @mydaughterslunchbox⁠ ⁠ Aj tento recept si možete pripraviť bez lepku z bezlepkového lavaša z našej ponuky.

Ak máte doma dosť jabĺčok, tak Vám odporúčam vyskúšať tento nepečený koláč, ktorý má až 3 chutné vrstvy: tvarohovú s orieškami, jablkovú so škoricou a pudingovú 🤤😇⁠ ⁠ Treba ho ale nechať poriadne vychladnúť a pri krájaní sa neponáhľať (toto bol jediný kúsok, ktorý sa dal odfotiť) 🙈🤣⁠ ⁠ Postup:⁠ 1 škoricový @lavas_zdravychlieb si rozstriháme na menšie kúsky (podľa veľkosti formy – mala som 23×17 cm – tak, aby sme zakaždým pokryli celú plochu)- pre 3 vrstvy plnky potrebujeme 4 vrstvy plátov lavašu⁠ ⁠ Tvarohová vrstva:⁠ •250g jemný tvaroh⁠ •30g mleté mandle (alebo iné orechy)⁠ •80g orieškové maslo (použila som arašidové)⁠ •50g med (alebo iné sladidlo)⁠ ➡️ Zmiešať a rozotrieť na prvú vrstvu lavašu. Preložiť ďalšími plátmi lavašu.⁠ ⁠ Jablková vrstva:⁠ •350-400g nastrúhaných jabĺk (zbavených šťavy)⁠ •1 lyžica škorice⁠ •50g med (alebo iné)⁠ ➡️ Zmiešať a rozložiť na lavaš. Opäť celu plochu prekryť lavašom.⁠ ⁠ Pudingový vrstva:⁠ •1 vanilkový puding⁠ •400ml mlieko ⁠ •2-3 lyžice medu⁠ ➡️ Uvariť podľa návodu, nechať chvíľu vychladnúť a rozotrieť na lavaš. Trochu pudingu si necháme na úplný vrch koláča. Ten potom posypeme škoricou a kokosovým cukrom. Necháme úplne vychladnúť. Ozdobila som kešu maslom s mandľami v čokoláde a nalámanou horkou čokoládou – všetko z @myrawjoy⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @luckaa_luci⁠ ⁠ Aj tento recept si možete pripraviť bez lepku z bezlepkového (príp. škoricového bezlepkového) lavaša z našej ponuky.

Pšeničný lavaš s príchuťou cesnaku a špenátu 😊.⁠ ⁠ Zloženie: Pšeničná múka, špenát, cesnak, voda, soľ.. Bez konzervantov, bez droždia, cukru. ⁠Lebo dá sa to aj tak 😋.⁠ ⁠ Ideálny na prípravu wrapov, PIZZE 🍕…. skvelej chrumkavej.⁠ ⁠ ⁠Nezabudnite, že lavaš v obchodoch nenájdete klasicky pri pečive ale v chladiacich boxoch aby vydržal čo najdlhšie, kedže chlebík neobsahuje žiadne konzervanty.⁠ ⁠ A KDE SI HO MÔŽETE KÚPIŤ?⁠ ⁠ Obľúbený chlebík Lavaš dodávame pravidelne do viac ako 140+ predajných miest a 57+ miest 🏙️. ⁠Presný zoznam nájdete na našom webe.⁠ ⁠ Chcete o nás dozvedieť viac? Navštívte náš web www.lavas.sk kde nájdete kopec receptov a inšpirácií.⁠ ⁠ Zaujíma vás ako jednoducho sa s ním pracuje? Pripravili sme pre vás kopec video receptov a návodov, ktoré si môžete pozrieť na našom youtube – Recepty lavaš.⁠ LINK nájdete v profile.⁠ ⁠ Ďakujeme!⁠ ⁠ Váš Lavaš Tím⁠ www.lavas.sk

Lavaš škoricový obrátený koláč so slivkami 💜od @lavas_zdravychlieb a s cuketou 💜💜⁠ ⁠ Recept ➡️ ⁠ Lavaš škoricový, 350g cuketa, 250g tvaroh, 4ks vajíčka, 60g kokosový cukor, 2čl cejlónska škorica, 20g kakao, 190g hladká špaldová múka, 1čl prášok do pečiva bez fosfátu, 16ks sliviek približne.⁠ ⁠ Cuketu si nastrúhame, pridáme vajíčka, tvaroh, kokosový cukor, škoricu, kakao a nakoniec vmiešame špaldovú múku. Vymiešame hustejšie cesto. Škoricový Lavaš si nastriháme na menšie kocky a pridáme do cesta, vmiešame. Na spodok formy vystlanej papierom na pečenie, masielkom vytrieme a poprášime kokosovým cukrom. Dookola pridáme rozpolené slivky a zalejeme cestom, uhladíme. Dáme piecť na 180°C, 50 až 60 minút. Môžete si trošku spodok formy obaliť alobalom tenším. Necháme úplne vychladnúť. Tento koláč bol najlepší na druhý deň z chladničky, viac stuhol a pripomínal mi chuť žemľovky 🤩🤩Bol neuveriteľne šťavnatý. Formu okolo koláča treba odstrániť a opatrne priložíme veľký tanier a obrátime koláč. Stiahneme papier na pečenie. Neuveriteľná vôňa so škoricou 🤩🤩 vyskúšajte 😉⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @creative_mystic_baker

Súboj… Lavaš alebo Tortilla? ⁠🤔⁠ ⁠ Poďte si s nami opäť zasúťažiť 🏆. Tentokrát o 5 balíčkov lavaša. Celkovo odmeníme 3och z vás a vybrať si môžete hociktoré lavaše z našej ponuky (aj bezlepkové). ⁠ ⁠ Podmienky sú jednoduché 🙂.⁠ Odpovedz na otázku… Lavaš alebo Tortilla❓ ⁠Čo Ti viac zachutilo 😋❓ A prečo❓ ⁠ Označ priateľov, rodinu, ak si myslíš, že by mali lavaš konečne ochutnať 😉. ⁠ ⁠ Tešíme sa na vaše odpovede a držíme palce v ''súťaži'', ktorá trvá do nedele večera 15.05.22. ⁠ Výhercov vyžrebujeme v utorok 17.05.22. ⁠ ⁠ Prajeme pekný deň,⁠ ⁠ Lavaš Tím

Ak máte chuť na niečo sladké, chutné, jednoduché a hlavne rýchle – mám tu pre Vás ďalšiu sladkú inšpiráciu s Lavašom – @bezlepkovy_lavas. 🤭⁠ ⁠ BEZLEPKOVÉ ČOKO LAVAŠ TAŠTIČKY POLIATE ZLATÝM KLASOM ⁠ ⁠ POTREBUJEME:⁠ • škoricový bezlepkový lavaš 🫓⁠ • slowtella/Nutella 🌰⁠ • bezlepkový zlatý Klas/puding (+ ingrediencie na jeho prípravu)⁠ • (bezlaktózové) maslo 🧈⁠ ⁠ POSTUP:⁠ 1. Lavaš si narežeme na 4 pásy⁠ 2. Z každého pásu skladáme taštičky, ktoré naplníme slowtellou (návod ako na to nájdete vo výbere Lavaš).⁠ 3. Taštičky potrieme roztopeným maslom a pečieme v rúre rozohriatej na 200 stupňov asi 6 minút. ⁠ ⁠ Pripravíme si Zlatý Klas podľa návodu a polejeme ním upečené taštičky.⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @glutenfree_tips

Lavaš pizza 🍕 🍆 od @lavas_zdravychlieb 🥰🍕🥰🍆⁠ ⁠ Dnes pripájam skvelý a veľmi chutný recept z Lavaš chlebíka bez chemických prísad 🤩🥰🍕Táto pizza bola skutočne veľmi chutná v kombinácii s baklažánom 🤩🍆🥰🍕⁠ ⁠ Recept ➡️ ⁠ 1ks Lavaš špaldový od @lavas_zdravychlieb, ⁠ 260g baklažán 🍆, ⁠ soľ, ⁠ sušené bylinky / výber nechávam na vás/, ⁠ 100g strúhaný syr mozzarella, ⁠ 3ks alebo 4ks vajíčka⁠ ⁠ Lavaš nastriháme na menšie kúsky, na také kocky. Pridáme vajíčka, nastrúhaný baklažán, ktorý sme zbavili šupky. Nakoniec primiešame strúhaný syr mozzarella, podľa potreby soľ a sušené bylinky. Výber sušených bylín nechám na vás. Tymián, oregano, petržlenová sušená vňať, čierne alebo biele korenie, bazalka. Zmes natlačíme do 23cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch pridáme ešte strúhaný syr mozzarella, rajčiny a pár olív. Dáme piecť na 180°C, 35 minút. Každý jeden kúsok bol perfektný 🥰 Ako oblohu som pripravila čerstvý šalát 🤩🤩⁠ ⁠ Aj tento recept si možete pripraviť bez lepku z bezlepkového lavaša z našej ponuky.⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @creative_mystic_baker

Škoricovo datľová verzia tvojho obľúbeného lavaša 😋. ⁠ ⁠ ⁠Skvelú škoricovú vôňu a chuť sme ''vytuningovali'' pridaním 100% Bio ďatlovej pasty. Je skvelý na pečenie ale chutí výborne aj sám o sebe, čo určite ocenia naši najmenší.⁠ ⁠ Okrem škorice a pasty je zloženie úplne minimálne: Špaldová múka, voda, soľ. ⁠Bez konzervantov, bez droždia, cukru. ⁠Lebo aj tak sa to dá.⁠ ⁠ Najradšej ho používame na prípravu tahini koláča. Recept nájdeš na webe alebo aj na našom youtube – Lavaš recepty.⁠ ⁠⁠ PS: V ponuke máme aj bezlepkovú verziu lavaša s touto príchuťou 😉.⁠ Vyskúšal si ho už?⁠ ⁠ Váš Tím Lavaš⁠ www.lavas.sk

Jednoduchý, bezlepkový, rýchly a tak dobrý, že si hneď získal moje srdce♥️ Určite chytí za ♥️ aj vás, je samozrejme vegan, ale u nás sa za týmito pizzkami potrhali všetci 🤷🏻‍♀️ ⁠ ⁠ Receptík vznikol v spolupráci s @bezlepkovy_lavas a ja sa veľmi teším, že vám ho u mňa na profile a v receptoch môžem viac predstaviť.⁠ ⁠ Mini pizze z bezlepkového lavaša⁠ ⁠ Čas prípravy: 15 minút ⁠ Celkový čas: 25 – 30 minút⁠ Počet: 8 ks⁠ ⁠ Potrebujeme:⁠ 2 ks bezlepkového lavaša @bezlepkovy_lavas ⁠ 1 biela cibuľa (nadrobno nakrájaná)⁠ 200 g klobane @dobrapriroda ⁠ 150 g kyslej kapusty⁠ olivový olej (podľa potreby)⁠ 2 strúčiky cesnaku⁠ pretlak, bio drvené paradajky alebo kečup⁠ Ravaneo morská soľ @ravaneofoods ⁠ Ravaneo čierne mleté korenie @ravaneofoods ⁠ 50 – 100 g strúhanej vegan mozzarely @violife_foods ⁠ čerstvé cherry paradajky⁠ bylinky – bazalka, petržlenová vňať⁠ ⁠ Z lavaša si vytvoríme pomocou formy (alebo toho, čo máte k dispozícii, ja som použila formu na pirohy) menšie krúžky. Olivový olej si vymiešame s pretlačeným cesnakom. Krúžky potrieme zmesou olivového oleja a paradajkovým pretlakom (alebo kečupom). Zatiaľ necháme bokom. Vo väčšej panvici si na olivovom oleji orestujeme cibuľku a po cca 5 minútach pridáme nakrájanú kyslú kapustu. Keď sa kapusta mierne zredukuje pridáme klobaňu a restujeme ešte pár minút. Na záver už len podľa potreby dochutíme. Hotovú zmes pokladáme na vrch každej pizze, nemusíte dávať veľmi hrubú vrstvu. Na vrch pridáme nastrúhaný syr. Vo vyhriatej rúre (180 stupňov) zapečieme na pár minút (cca do 5 – 10 minút, záleží aj od vašej rúry, moja je pomalšia 🙂 Po upečení môžeme ešte pridať nastrúhaný syr, bylinky, čerstvé cherry paradajky a posypať čerstvým korením. Chutia priam neskutočne!⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @ivka_veggierecipes

Jesenná inšpirácia na restovanú tekvicu s kurkumou, bryndzou a lavaš chlebíkom od @lavas_zdravychlieb 😋⁠ ⁠ Je to rýchlovka, je to dobrota. Restovaná tekvica mi chutí veľmi. Krásne vynikne jej maslová chuť. Perfektná je na prepustenom masle, ale i obyčajnom. S kurkumou, ktorá zahreje, s bryndzou a s chrumkavým lavaš chlebíkom, je to veľká dobrota. Tak jednoduché. Pre inšpiráciu posúvam recept.👉⁠ ⁠ Ingrediencie⁠ Hokajdo⁠ Prepustené maslo⁠ Soľ, kurkuma, trošku kari korenia⁠ Bryndza⁠ Bylinky⁠ Citrónová štava ⁠ Lavaš (ja som použila paradajkový @lavas_zdravychlieb )⁠ ⁠ Postup⁠ Tekvicu vydlabeme, ak je treba ošúpeme a nakrájame na kocky. Na prepustenom masle osmahneme tekvicu, posolíme, pridáme kurkumu, kari, zamiešame a restujeme/dusíme do zmäknutia. Ak je treba, pridáme pár lyžíc vody. Pridáme bylinky (ja som dala petržlenovú vňať), trochu citrónovej šťavy a v rukách nalámanú bryndzu. Lavaš chlebík nakrájame na ľubovoľne tvary a krátko opečieme na panvici. Podávame spolu.⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @lapetite_mary⁠ ⁠ Aj tento recept si možete pripraviť bez lepku z bezlepkového lavaša z našej ponuky.

Tradičný pšeničný lavaš 😊. ⁠Vyrobený ručne, podľa starého rodinného receptu, pochádzajúceho z Arménska.⁠ ⁠ Lavaš má jednoduché zloženie: pšeničná múka, voda, soľ.. Áno iba tieto 3 ingrediencie a je bez konzervantov, bez droždia, cukru. Lebo aj tak sa to dá.⁠ ⁠ ⁠ Pre potreby ľudí s intoleranciou lepku, sme tradičný lavaš prispôsobili požiadavkám gluten free diéty a prinášame produkt, ktorý neobsahuje pšenicu, lepok, sóju, laktózu, vajíčka a konzervanty. Obsah gluténu vo výrobku je <5.00 mg/kg.⁠ ⁠ Nezabudnite, že lavaš v obchodoch nenájdete klasicky pri pečive ale v chladiacich boxoch aby vydržal čo najdlhšie, kedže chlebík neobsahuje žiadne konzervanty.⁠ ⁠ A KDE SI HO MÔŽETE KÚPIŤ?⁠ ⁠ Obľúbený chlebík Lavaš dodávame pravidelne do viac ako 140+ predajných miest a 57+ miest 🏙️. ⁠Presný zoznam nájdete na našom webe.⁠ ⁠ Chcete o nás dozvedieť viac? Navštívte náš web www.lavas.sk kde nájdete kopec receptov a inšpirácií.⁠ ⁠ Zaujíma vás ako jednoducho sa s ním pracuje? Pripravili sme pre vás kopec video receptov a návodov, ktoré si môžete pozrieť na našom youtube – Recepty lavaš.⁠ LINK nájdete v profile.⁠ ⁠ Ďakujeme!⁠ ⁠ Váš Lavaš Tím⁠ www.lavas.sk