Bezlepkové burrito, aj pre vegánov

Teórií o pôvode burrita je viacero, podobne ako náplní, ktoré v ňom nájdete. Tradičné burrito je kombinácia tortilly, mäsa, ryže a fazuľe. Toto naše bezlepkové burrito je však netradične bez mäsa, vďaka čomu si na ňom pochutia aj vegáni. A kedže je pripravené z bezlepkového lavaša, pokojne si ho môžu dopriať aj celiatici a ľudia, ktorí majú problém s lepkom. ivka_veggierecipes použila na tento recept  kurkumový lavaš , vďaka čomu vznikla neobyčajne zaujímavá kombinácia chutí. 

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
25-30 min
Ingrediencie
  • ingrediencia
    2 ks bezlepkového kurkumového lavaša
  • ingrediencia
    200 - 300 g bielej dlhozrnnej ryže (už uvarenej)
  • ingrediencia
    1 menšia biela cibuľa, ideálne šalotka (nadrobno nakrájaná)
  • ingrediencia
    1 avokádo
  • ingrediencia
    200 g fazuľky (môžete použiť pre rýchlosť konzervovanú)
  • ingrediencia
    100 g cherry paradajok
  • ingrediencia
    šalát (môžete použiť akýkoľvek vám najviac chutí)
  • ingrediencia
    koriander
  • ingrediencia
    1 kokosový jogurt
  • ingrediencia
    2 strúčiky cesnaku
  • ingrediencia
    morská soľ
  • ingrediencia
    čierne mleté korenie
  • ingrediencia
    štipka červenej mletej papriky
  • ingrediencia
    štipka chilli
  • ingrediencia
    1 čl citrónovej alebo limetkovej šťavy
Postup
  1. krok

    Najprv si uvaríme ryžu podľa postupu na obale, alebo tsak ako ju robíme bežne. 

  2. krok

    Počas varenia si pripravíme dresing. Kokosový jogurt vymiešame s cesnakom, citrónovou šťavou, čiernym korením, červenou paprikou, chilli a podľa potreby osolíme.

  3. krok

    Uvarenú ryžu necháme trochu vychladnúť a zmiešame s dresingom a koriandrom.

  4. krok

    Nakrájame si paradajky, avokádo, šalát a cibuľku.

     

  5. krok

    Ak použijeme fazuľu v konzerve, iba ju precedíme a prepláchneme. Ak nie,  fazuľu si deň vopred namočíme a uvaríme.

  6. krok

    Plátky lavaša si môžeme pokvapkať vodou alebo potrieť olejom.

  7. krok

    Následne na bok najprv ukladáme šalát, zmes ryže, cibuľku, fazuľku,  paradajky a avokádo a takto navrstvíme.

  8. krok

    Pomaly rolujeme z boku a spodok a vrch preklopíme tak, aby smerovali dovnútra. Vytvorené lavaš buritto môžeme prekrojiť a podávať s dresingom a bylinkami.

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.

VYHĽADÁVANIE

E-SHOP

NAJNOVŠIE RECEPTY

INSTAGRAM

Error validating access token: Session has expired on Saturday, 30-Jul-22 02:46:06 PDT. The current time is Wednesday, 07-Dec-22 10:11:38 PST.