Bezlepková Marlenka, bez laktózy, vegan

Kto miluje Marlenku? Ja strašne ale ako vieme tak je pre nás celiatikov nevhodná ALE prišiel čas aj na ňu s pomocou bezlepkového lavaša, samozrejme milovaným škoricovo datľovým.⁠ ⁠ Táto bezlepková marlenka je úplne bez laktózy a vegan⁠.

Medzi našimi receptami nájdete aj ďalšie bezlepkové. ⁠Čo tak ako ďalšie vyskúšať tieto úžasné šatôčky s vanilkovou omáčkou?

Recept pre vás pripravila _allergic2u,  ktorá sa na svojom instagramovom profile venuje tomu ako sa dá v bežnom živote stravovať aj s obmedzeniami.

Vytlačiť
Hodnotenie:
5/5
Čas prípravy:
25
Teplota:
180°C
Počet porcií:
6
Ingrediencie
  • ingrediencia
    2 balenia bezlepkový lavaš
  • ingrediencia
    kokosové salco
  • ingrediencia
    vegan maslo
  • ingrediencia
    datľový cukor⁠
  • ingrediencia
    mandle⁠
Postup
  1. krok

    Z lava​ša​ vyrežeme 4 kruhy,​ ktoré dáme piec​ť​ ​na ​180°C ​na ​3 min.⁠

  2. krok

    Maslo a kokosové salco zmie​šame spolu.

  3. sekcia

    Po upečení vrstvíme.⁠

  4. krok

    Lavaš /⁠ Zmes-salco a maslo⁠ / posypeme mandľami. ⁠

    Na to daj ďalší Lavaš a všetko opakujeme.⁠

    Nakoniec posypeme mandľami.⁠ ⁠

lavas-klasy

Tip

Chlebík ohrievajte na predhriatej panvici alebo grile z každej strany podľa potreby. Na obnovenie vláčnosti oroste vodou. Lavaš si často pripravujeme a ohrievame na panini grile. Tepelná úprava mu prospieva :). Po ohriatí si ho naplníme obľúbenými ingredienciami (zo syrov je parmezán skvelý kedže sa neroztečie), preložíme a dáme zapiecť. Naozaj výborné.

Ak si chcete pripraviť štrúdľu alebo palacinky, lavaš pred použitím oroste – postriekajte alebo jednoducho potrite vodou (postup nájdete aj v našom výbere príbehov) a následne ohrejte na panvici alebo aj v rúre. Po ohriatí je ohybný, dobre sa roluje a tak isto sa lepí, čiže po zrolovaní dobre drží. Lavaš si naplnte obľúbenou plnkou, orieškovým krémom alebo inou pochúťkou, zrolujte a môžete si vychutnať každý kúsok. Takto naplnenú rolku alebo štrúdľu si môžete aj zapiecť.⁠

Fotografie

Robili ste tento recept?

Označte @lavas_zdravychlieb na Instagrame a pridajte hashtag #lavas_zdravychlieb, aby sme videli všetku tú lahodnosť!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Ak sa Vám pačil tento recept ...

Zanechajte nám komentár ...

Máte otázku? Kliknite na otázky a odpovede.
Nenašli ste tam odpoveď alebo potrebujete pomoc? Kontaktuje nás.