Baklava v 7 krokoch

170°C
45 min. (čas pečenia 20 min.)
2-3
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Share on print

Suroviny:

Lavaš
1 kg zmes ovocia (jahody, maliny, čučoriedky, černice...)
550g cukru
200ml voda
200g vlašské orechy (môžete použiť akékoľvek)
100 g med
kôra z jedného pomaranča
štipka muškátového oriešku
škorica
klinček
150g masla
práškový cukor na posypanie

Postup:

Skvelý recept s lavašom z kuchyne nelkafood Ako si pripraviť baklavu doma v siedmich krokoch.  Pričom krok číslo sedem určite nemôžete vynechať... Kto chce ochutnať vynikajúcu baklavu samozrejme nemusí cestovať do Turecka. Ja vám ukážem recept, ktorý v siedmich základných krokoch zvládnete aj doma.

Poďme teda na 7 krokov ako na domácu baklavu s ovocím pripravte plnku - v hrnci zmiešam ovocie, 350g cukru, nastrúhanú pomarančovú kôru a rozdrvené koreniny a uvarím džem. Je potrebné, aby sa odparila tekutina a vznikol hustý džem. vytvorte sirup - v hrnci zmiešam med, vodu a cukor. Varím na miernom ohni približne 30 minút. vrstvite - do zapekacej misky vrstvím jednotlivé pláty lavašu, ktoré potieram rozpusteným maslom. Na každú vrstvu potretého lavaš plátu pridávam uvarené ovocie a posypem nasekanými orechmi. Opakujem dovtedy, kým neminiem celý džem a lavaš. Vrch baklavy ukončím lavašom, ktorý potriem rozpusteným maslom. narežte - následne nakrájam nožom na kosoštvorce (alebo požadovaný tvar), nie však až na dno plechu. pečte - v rúre vyhriatej na 170⁰C asi  20 minút dozlatista. prelejte sirupom – mierne vychladeným sirupom zalejem ešte horúcu baklavu, aby sa sirup vsiakol. Nechám odstáť do úplného vychladnutia (najlepšie do druhého dňa) a pred podávaním posypem práškovým cukrom. degustujte – toto je najlepšia čast receptu, pretože verím, že budete mať problém nechať ju odstáť do druhého dňa, tak ako to bolo u nás doma.

Fotogaléria:

Ďalšie recepty:

Zatvoriť menu
×
×

Cart

Tieto stránky používajú súbory cookies, aby ste získali čo najlepší zážitok z ich prezerania.