LAVAŠ

Zdravší ľahký chutný chlieb

Založený na rodinnej Arménskej tradícii

MENÍME ČO CHLIEB ZNAMENÁ

Pochúťka, ktorá si získala obľubu po celom svete
Lavas ikonka b

Lavaš pripravujeme a pečieme podľa starého rodinného receptu z Arménska. Vďaka ručnej práci získava jedinečnú jemnosť a nádhernú vôňu

Lavas ikonka4 b

Lavaš je⁠ múka – voda – morská soľ. Do našich produktov nepridávame žiadne konzervanty, farbivá, zlepšujúce látky, cukor a ani droždie. Lavaše dochucujeme s naturálnymi príchuťami

Lavas ikonka3 b

Lavaš sa pripravuje z nekysnutého cesta. Je preto prijateľný pre ľudí s histamínovou intoleranciou, vhodným doplnkom pri diéte alebo zdravšou náhradou bežného chleba

O NÁS

Prácu v banke vymenil za pečenie arménskeho chleba

Najskôr iba susedia, ktorí sa na ulici zo slušnosti pozdravili, potom nerozluční kamaráti a spoločníci v podnikaní. Životné i kariérne osudy Levona Šaldžjana a Michala Miškecha boli diametrálne odlišné. Kým jeden pracoval v bratislavskej pobočke banky, druhý býval v zahraničí a venoval sa marketingu. Pred šiestimi rokmi sa však ich cesty pretli a spoločnými silami začali budovať košickú pekáreň. V nej sa sústredili na prípravu tradičného arménskeho chleba z nekysnutého cesta, pri ktorom nerobia kompromisy. Konzervanty v ich prevádzke nemajú miesto.

NAJNOVŠIE RECEPTY

BLOG

Zaujímavé články a nápady

Kakaový lavaš dobil vaše srdcia ❤️.⁠ ⁠ Ako nám píšete, chýba vám... 🤗 a preto je opäť v ponuke aj v malom balení tento víkend, aby ste si urobili zásoby 🤗.⁠ ⁠ ⁠Ak ste túto sladkú verziu ešte neochutnali určite využite túto možnosť... Kakaový lavaš je ako stvorený pre tvorenie sladkých receptov 😋. ⁠ ⁠Veľa z nich nájdete na našom profile a na webe.⁠ ⁠ Ak ho teda chceš mať po ruke na E-shop sa preklikneš raz dva cez link v profile⁠.⁠ ⁠⁠ ⁠Pekný víkend,⁠ ⁠ Lavaš Tím⁠ ⁠ www.lavas.sk

Jahodové slimáčiky s proteinovým pudingom 😍⁠ ⁠ Príprava je veľmi jednoduchá 😊⁠ ⁠ Suroviny: ⁠ ⁠ 1 a 1/3 špaldového lavaša od @lavas_zdravychlieb ⁠ 300ml mlieka⁠ 1 vanilkový proteinový puding od @droetker_sk ⁠ 1PL kokosového cukru⁠ 300ml jahodového rozvaru, môžte použiť aj džem alebo len čerstvé jahody⁠ ⁠ Postup:⁠ Plát lavaša si natrieme vopred pripraveným jahodovýn rozvarom, zrolujeme. Uvaríme si vanilkový puding, popri príprave pudingu, narežeme “závin” na malých slimáčikov. Jeden plát nestiačil, použila som ešte 1/3 ďalšieho. Hotový puding si vylejeme na jahodových slimáčikov, dáme piecť na 10/180. Koláčik prelejeme jahodovým pyré a dozdobíme poďla fantácie jahodami.⁠ Dobrú chuť ❤️⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @bakingmoments_withkids⁠ ⁠ A tento recept si možete pripraviť aj bez lepku z bezlepkového (príp. škoricového bezlepkového) lavaša z našej ponuky.

Aká je vaša obľúbená pizza? Naša večera je opäť jasná 🍕 navyše aj zdravšia 😁⁠ ⁠ Zožeňte si:⁠ ▪️lavas - aspoň 1-2 falatky (pláty)⁠ ⁠ A ďalšie suroviny už podľa vašej chyžky a čo máte doma: ⁠ ▪️domáci kečup áno paradajkovy pretlak⁠ ▪️Kuracie mäsko opečené na oleji a okorenené⁠ ▪️paradičky⁠ ▪️Kukurica⁠ ▪️oregano⁠ ▪️syr Eidam⁠ ▪️jarná cibuľka⁠ ⁠ Na falatky Lavašu potriete kečup alebo pretlak a naskladate suroviny aké chcete🍅 a dace zapečic aspoň na 10-15 minút podľa rúry. A je to🍻⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @chlop_v_kuchni⁠ ⁠ A tento recept si možete pripraviť aj bez lepku z bezlepkového lavaša z našej ponuky.⁠ ⁠

Lavaš, lavaš, lavaš 🙂 ⁠Ktorý je ten náš? ⁠ ⁠ Často sa stáva, že si naše chlebíky mýlite s konkurenčnými. To je v pohode ✌️. Veď Lavaš sa pečie po celom svete, aj u našich susedov v ČR, a dokonca sa pečie aj niekde blízko Bratislavy.⁠ ⁠ Ten náš pečieme v Košiciach. A čo je teda na tom našom iné? ⁠ ⁠ V prvom rade zloženie. Je to jednoduché, múka, voda, soľ a bez konzervantov, bez droždia 🙂 a iných prísad, lebo dá sa to aj takto. ⁠ ⁠ Ďalej je to naša ponuka. Ako jediný na svete oficiálne pečieme špaldový. U vás je tak veľmi obľúbený čo nás nesmierne teší. ⁠ ⁠ A ochutené verzie? 🙂 Kto ochutnal, vie, že sú výborné.⁠ ⁠ Naše chlebíky veľmi rýchlo spoznáte, podľa obalu, loga, chuti :)⁠ ⁠ Ďakujeme, že vďaka vám môžeme robiť čo nás baví a piecť lavaš, ktorý nám všetkým tak chutí.⁠ ⁠ Lavaš Tím

Lavaš závitky/tyčinky s Nivou, smotanou a cesnakom 👌⁠ ⁠ Na túto rýchlu dobrotu vám bude stačiť:⁠ ✓ špenatový @lavas_zdravychlieb (1 balenie = 3 pláty)⁠ ✓ Niva @levmilk - 1 zlatá a 1 klasik⁠ ✓ 2 kyslé smotany Babička 14% @levmilk ⁠ ✓ vajíčko na potretie⁠ ✓ sezam na posypanie⁠ ~~~~~~~~~~~~~~~~~⁠ Smotanu vymiešame s rozmrvenou, alebo nastrúhanou Nivou, poprípade môžte vyšľahať mixérom.⁠ Zmesou natrieme plát a zvinieme pozdĺžne do rolky. Potom krájame na trojuholníky a ukladáme jednou hranou na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch potrieme vajíčkom rozmiešaným s trochou mlieka a soli. ⁠ Posypeme sezamom.⁠ Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 20 minút. ⁠ Dobrú chuť!⁠ Pokiaľ budeme robiť stočené tyčinky, tak potretý lavaš plát prekrojíme pozdĺžne napoly a potom každú časť na 3 obdĺžniky. Každý obdĺžnik stočíme do tyčinky, sploštíme a pozdĺžne prerežeme napoly. Obe časti spolu skrútime/prepletieme. Uložíme na plech vyložený papierom a potrieme vajíčkom. Posypeme sezamom. Upečieme ako závitky.⁠ ⁠ 📷 a recept repost od @gromovci_v_kuchyni⁠ ⁠ A tento recept si možete pripraviť aj bez lepku z bezlepkového lavaša z našej ponuky.

KONTAKT

TELEFÓN:

OTVÁRACIE HODINY:

Pondelok – Piatok

10:30 – 16:00

Sobota a Nedeľa

zatvorené

ČO O NÁS HOVORIA

Ako chutí Lavaš našim zákazníkom

ĎALŠIE KONTAKTY

Trieda SNP 61, 040 11 Košice

MÁTE OTÁZKU?

Pošlite nám správu cez formulár